Hírek
22780 hír az adatbázisban
Mit tartalmaznak az egyes étrend-kiegészítők? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-02-15 09:42
Egészségmarketing

Manapság egyre többen kezdenek el étrend-kiegészítőket fogyasztani.

Legyen szó vitaminokról, sportoláshoz használt szerekről, esetleg fogyásban segítő változatokról egyaránt, a cégek igyekeznek minden igénynek megfelelni.

Nem véletlen, hogy megannyi kutatás zajlik jelenleg a témában, hiszen rendkívül fontos, hogy az egyes márkák minél előbb előrukkoljanak olyan táplálék-kiegészítőkkel, amelyek valamilyen különleges hatással bírnak. Lássuk, hogy mit tartalmaznak az egyes típusok!

A táplálékkiegészítők világa

A tévhittel ellentétben a különféle étrend-kiegészítők nem tartalmaznak káros anyagokat. A legtöbb manapság kapható változatokat egészséges, természetesen összetevőkből alkották meg, pontosan azért, hogy bárki számára biztonsággal fogyaszthatóak legyenek.

Az SD36 legfőbb összetevői

A méltán híres és sokak számára segítséget nyújtó SD36 összetevői kapcsán elmondható, hogy kizárólag természetes alapanyagokról van szó. Az egyik ilyen a barbarea vulgaris, amely a keresztesvirágúak családjába tartozó, ehető, ámde egy kissé keserű növény. Ez a fajta Eurázsiában őshonos, a fő elterjedési területe Törökországtól egészen Dél-Kínáig tart. Az élénksárga virágzattal rendelkező gyógynövény elérheti a 90 centiméteres magasságot, de nem csak emiatt tartalmaz annyi vitamint és ásványi anyagot. A barbarea vulgaris amellett, hogy salaktalanít, stimulálja az anyagcserét, ami pedig hatással van a súlycsökkenésre is. Ennek köszönhetően sokkal gyorsabb lesz az emésztés, hiszen a kedvenc ételeink kevesebb ideig tartózkodnak majd az emésztőrendszerben.

A másik összetevő a ceratonia siliqua, amely Szíria területén őshonos, örökzöld cserje. Az akár 15 méterre is megnövő egyed egy igazi csemege, hiszen a zsírfényű hüvelyes termésének húsa barna és rendkívül illatos. Kiemelkedő antioxidáns hatással bír, amire a palesztinok már régen rájöttek és előszeretettel használják a népgyógyászatban. Emellett gyakran alkalmazzák gyulladáscsökkentőként is, ami pedig a fogyás kapcsán lehet meghatározó. Sokszor ugyanis egy-egy gyulladás gátolja meg számunkra a kívánt alak elérését. Jelentős továbbá a galaktomannán tartalma is, amely hosszú távú teltségérzetet biztosít a számunkra, így kevésbé leszünk éhesek, kevesebb ételt veszünk magunkhoz.

Mit érdemes tudni az ascophyllum nodosum összetevőről?

A harmadik gyógynövény, amelyből az SD36-ot megalkották, északon őshonos csomós moszat. Főként Norvégiában, Grönlandon és Írországban találkozhatunk vele, ezeken a helyeken régóta használják, mint gyógynövény. Hatásos például a fogyókúra esetén, még akkor is, ha egyéb betegséggel is szembe kell néznünk. Segíti a zsírszövetek lebontását, valamint csökkenti a vér koleszterinszintjét, és képes felgyorsítani az emésztést is.

Nem kell tehát minden esetben tartani az étrend-kiegészítőktől, hiszen számos olyan készítmény van a piacon, amelyek biztonsággal és mellékhatás nélkül fogyaszthatóak.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az étrend-kiegészítők 10-60 százaléka szennyezett
  Nem védik a szívet az omega-3 zsírsavas étrend-kiegészítők
  Szponzorációs együttműködés a Győri Audi ETO és a SCITEC NUTRITION között
  Étrend-kiegészítő reklámokért bírságolt a GVH
  A Nutrilite maradt az AC Milan partnere
  Kik költenek étrend-kiegészítőkre?

További hírek ebben a kategóriában

A megfelelő tisztítószerek kivál...
Mi az, amit a porcelán héjról tu...
Családi egészségbiztosítás ̵...
Állítsuk a bélbaktériumokat az o...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...