Hírek
23030 hír az adatbázisban
A napenergiával kapcsolatos projektek (x)
Marketinginfo.hu - 2022-02-14 11:53
CSR

Az Egyesült Királyságban is elindulnak a napenergiával kapcsolatos projektek, itthon sem érdemes túl sokat várni.

Az egész világon elképesztő mértékben zajlanak a megújuló energiákkal kapcsolatos fejlesztések, s szinte hétről hétre érkeznek új hírek, hogy újabb lehetőségekkel vagy projektekkel bővülnek a várható tervek.

Az elmúlt időszak sokféle értelemben negatív hatással volt az országokban zajló különféle társadalmi és gazdasági folyamatokra és szereplőre, s ezalól nem kivételek a napenergiával kapcsolatos piac résztvevői sem.

Azonban meg kell, hogy állapítsuk, hogy mindenki azon dolgozik, hogy további programokkal és tervezetekkel adjon újabb és újabb lendületet. Ezúttal az Egyesült Királyságból jöttek kedvező hírek.

Új lendület az Egyesült Királyságban

A 100 MW-nál is magasabb teljesítményt összegző új tervezetek kifejezetten markáns lendületet jelentenek a napenergiával kapcsolatos fejlesztések területén az Egyesült Királyságban. Ez egyértelműen biztató jel arra nézve, hogy hogyan alakul a napelemes rendszerek helyzete az országban.

Az elmúlt egy év termése az az 50 MW-s küszöbértéket meghaladó fejlesztés is, amely több, a napenergiával kapcsolatos tervek együttes eredménye. Napelem- és energiatároló parkok is szép számmal, és még nagyobb kapacitással létesültek, több különböző helyszínen.

Ráadásként a közművek is többféle fejlesztést nyújtottak be ugyanebben a témában. Ezek egyesével összeadódva megcáfolhatatlan ténnyé változtatják azt, hogy az Egyesült Királyságban bizony jól haladnak a dolgok.

Ennek megfelelően szép vállalást is küldött az ENSZ-nek az úgynevezett NDC-ben, ebben ugyanis elköteleződtek afelé, hogy az 1990-es szinthez képest 2030-ig 68%-os csökkenést ér el az üvegházhatású gázok kibocsátását illetően.

A jelen helyzet alapján pedig bátran állíthatjuk, hogy minden lehetőségük megvan arra, hogy ezt a kötelezettségüket be is tartsák.

Magyarországi helyzet

Szerencsére sokféle pályázat elérhető mind a lakosság, mind pedig a vállalatok számára, ezért nagyon megéri ezeket elnyerve befektetni egy napelemes rendszerbe. A Napelemespályázatok teljes körű szolgáltatást kínálnak a pályázatok bemutatásától és megírásától kezdve, az igényeknek megfelelő mértékű napelemes rendszer megtervezésén, engedélyeztetésén keresztül egészen a kivitelezésig.

Itthon egyébként némileg vegyes helyzetről számolhatunk be ami a fejlesztéseket illeti, hiszen természetesen akadnak projektek arra nézve, hogy bővítsük a meglévő kapacitásokat, de sajnos kifejezetten komoly beruházásoknak ritkábban lehetünk szemtanúi.

Milyen gyorsan térül meg a befektetés?

Talán ez az a kérdés, amely mindenkit a leginkább érdekel, mégis nehéz biztos választ adni rá, tekintve, hogy az függ attól, hogy a pályázaton nyert támogatás milyen mértékben állja a szükséges költségeket, továbbá olyan dolgok is hatással vannak rá, hogy az energiaárak milyen módon változnak a közeljövőben.

Az egyetlen, ami teljesen biztos, az az, hogy napelemes rendszer telepítése teljes mértékben kifizetődő.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  P&G: megújuló energia portfólió
  Napelemes akkutöltő a VARTA-tól

További hírek ebben a kategóriában

Vásárlóival közösen támogatott r...
Új IKEA családi kampány
Mi legyen a Valentin-napkor kele...
A Szerencsejáték Zrt. támogatja ...