Hírek
23025 hír az adatbázisban
Mit érdemes tudni a férfiak ciklusáról? (x)
Marketinginfo.hu - 2022-02-14 09:30
Egészségmarketing

A férfiak életében is van egy meghatározható ciklikus folyamat, amit bár még annyira nem kutatnak, de a hatása minden férfinál érzékelhető.

Persze az, hogy kinél mennyire, nagyban függ az ember hormonális szintjétől és attól, hogy ki mennyire fogékony a tesztoszteronszint ingadozására.

Tesztoszteron, te csodás

A férfiak ciklusa nem havi bontásban vizsgálandó, hanem akár naponta is megfigyelhető. Ennek ismeretében sok furcsaság értelmet nyer, részben az is, hogy miért működik másként egy párkapcsolatban, hogy ki mikor van kiéhezve a szexre.

A férfiak szervezetében a tesztoszteron hormon uralkodik, ami felel a nemi jellegükből fakadó viselkedésükért. Tehát egy férfi akkor férfias, ha mindent meg tud oldani, feltalálja magát, tudja kezelni a versenyhelyzetet, ha kell, bele tud állni a konfliktusba és hasonlók. Ettől függetlenül kifejezetten előny, ha van egy lágyabb oldala is, amit főként a párjának tartogat.

Persze a férfiak ciklusa is sok tényezőtől függ, így nagyban befolyásolhatja néhány hétköznapinak tűnő szempont. Ilyenek például a stressz, a nem elegendő alvás, az egészségtelen életmód, a mozgás hiánya, betegség vagy épp komolyabb testsúlyingadozás. Ezek mind boríthatják a tesztoszteron háztartást és az ebből fakadó ciklikus változásokat. Persze a legjobb, ha ennek tudatában van az ember, mivel így könnyedén túl tud lendülni az esetleges kellemetlenségeken, sőt akár tehet is a helyreállításért.

Lássuk is a férfiak ciklusát egy napra lebontva

Reggel, felkeléskor a legmagasabb a szervezetben a tesztoszteronszint, azaz a férfiak ilyenkor a leginkább tettre készek. Ilyenkor kommunikatívak, agresszívebben, jobban kezelik a versenyhelyzetet és az egyedüli munkát. Jellemzően könnyebben felkapják a vizet, de emellett a reggeli szexre is sokkal nyitottabbak. Ilyenkor inkább a vadabb, szenvedélyesebb szeretkezés mellett teszik le a voksukat, és akár egy-két szexjáték kipróbálására is nyitottabbak, melyeket beszerezhetsz a Szexvitál.hu webáruházból.

Kora délután a tesztoszteronszint termelés közepén járnak, így valamivel kevésbé pörgősek és higgadtabbak, mint a délelőtt folyamán. Jobban kedvelik ilyenkor a csapatmunkát, a közös programokat. Tökéletes időszak a romantikus randevúra, esetleg kreatív programra, ahol nem állnak ellen a lágyabb törekvéseknek sem. Ilyenkor jobban kedvelik a hosszabb együttléteket, romantikusabbak, de van, akikben még tart a vadság iránti vágy.

Estefelé a minimumon van a tesztoszteron, ezért ilyenkor fáradtabbak és enerváltabbak a férfiak. Van, aki számára ilyenkor a szex már szóba sem kerülhet, mert nehezebben tartják fenn az erekciót, vagy épp nem mutatnak akkora aktivitást az ágyban. Szerencsére vannak bőven, akiknél ez nem jelent problémát, mert minden esetben kívánják még a szenvedélyes szexet is.

Ahogy látható, nem véletlen, hogy a férfiak a reggeli szexre esküsznek és sokkal jobban élvezik azt az időszakot, hiszen a ciklusuk akkor a legaktívabb.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Durex kutatás
  Miért hirdet a Diesel egy szexoldalon?
  Szexi lett a KFC Japánban
  Melegekre bazíroz a Burger King
  Online filmekkel kampányol a Durex
  A szexnél is fontosabb a mobil?

További hírek ebben a kategóriában

6 érv a mediterrán étrend mellet...
Évszakonként eltérhet az ember a...
A CBD olaj kiválasztásának kérdé...
Mennyire figyel saját szíve egés...