Hírek
22766 hír az adatbázisban
Így építsd meg álmaid borospincéjét (x)
Marketinginfo.hu - 2022-01-25 09:24
PR

Ha szeretnéd, hogy imádott boraid hosszú-hosszú ideig megőrizzék a minőségüket, akkor érdemes elgondolkodnod egy borospince kialakításán.

Igen nagy munkáról van szó, nem érdemes tehát csak úgy belevágnod. Előbb olvasd el cikkünket, és ismerd meg a legfontosabb tudnivalókat!

Milyen borospincék léteznek?

A barlangstílus az igazán klasszikus választás. A borospincéket hagyományosan domboldalba vagy a föld alá építették. Ez a modern építési stílus ezt a hagyományt eleveníti fel.

Az üveggel körbezárt borospince napjainkban rendkívül népszerű. Nem csoda, hiszen így a vendégeid azonnal szemügyre vehetik a borgyűjteményed.

A borfal akkor lehet jó választás, ha csak kevés hely áll rendelkezésedre. Ebben az esetben a borospolcok csak egyetlen falat foglalnak el, vagyis nem kell jelentős átalakításokat végezned az otthonodban.

Mire ügyelj a borospince kialakításánál?

A borok csak akkor őrzik meg a minőségüket, ha megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat biztosítasz számukra. Utóbbi nagyjából 50 és 70% között mozoghat, míg a hőmérsékletet 13 és 18 fok között kell tartanod.

Amikor megálmodod a borospincét, ne a jelenlegi borgyűjteményed méretéből indulj ki. Tervezz legalább 50-100%-kal nagyobb helyiséget, hogy a jövőben beszerzendő palackoknak is jusson elég hely.

A napfény nem juthat be a borospincébe, világításra azonban szükséged lesz. A JOSZERSZAM.com világítástechnikai termékei között LED izzókat is találsz. Ezek tökéletesek a borospincébe, hiszen nem emelik meg a helyiség hőmérsékletét.

A borospincét mindenképp egy rezgésmentes helyen alakítsd ki. Ha a közelben autópálya vagy nagyobb vasútvonal található, a keletkező rezgések bizony kárt tehetnek az üvegekben.

Végül válaszd ki a megfelelő polcrendszert. A lehetőségeid szinte határtalanok: léteznek fából, üvegből vagy akár fémből készült polcok is. Az aranyszabály itt is úgy szól, hogy nagyobb polcrendszerrel számolj, mint amekkora borgyűjteményed jelenleg van.

Mennyiből valósítható meg az otthoni borospince?

A borospince árát rengeteg tényező befolyásolja. Egy kisebb, pár száz üveg tárolására alkalmas helyiség akár 300.000 forintból is megvalósítható. Feltéve persze, hogy a hely már ki lett alakítva, és nem kell komolyabb hűtőrendszert kiépíteni.

Egy igazán komoly, prémium borospince ára ennél természetesen lényegesen borsosabb. Amennyiben egyedi tárolókat és például páncélajtót is szeretnél, a számla akár 3 millió forintra is rúghat. És a borok ára még nincs is benne!

Érdemes-e saját kezűleg belevágni?

Egy borospince is lehet DIY feladat. Ha nem kell az otthonod szerkezetét megbontani, és egy teljesen új helyiséget kialakítani, akkor bátran belevághatsz saját kezűleg is. A szükséges alapanyagokat és berendezési tárgyakat ma már könnyedén beszerezheted a szakboltokban vagy az interneten.

Amennyiben viszont nagyobb, komplexebb és igazán egyedi borospincét álmodtál magadnak, jobban jársz, ha profi szakemberekre bízod a munkát.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tarolt a Varga Pincészet
  Jó évet zárt a Varga Pincészet
  300 millió forint támogatást kap a Varga Pincészet
  Rekord éve volt a Varga Pincészetnek
  Visszahívták a Sauska pincészet több termékét a forgalomból
  Felépült az Egri borvidék legnagyobb pincészete
  A Patricius Borház lett az év pincészete
  Bemutatta prémium borát a Pócz Pincészet
  Megvan az Év Pincészete

További hírek ebben a kategóriában

Forgalomnövelés bankkártya-elfog...
“Must have” női dara...
Miért fontos a csengő a biciklin...
A bérraktározás világa (x)
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...