Hírek
22766 hír az adatbázisban
Memóriafejlesztő társasjátékok gyerekeknek (x)
Marketinginfo.hu - 2022-01-21 09:03
PR

A társasjátékok fő funkciója természetesen az, hogy kikapcsolódást nyújtsanak, szórakoztassanak. Emellett azonban készségfejlesztő hatásuk is van.

Így ha szeretnéd gyermeked memóriáját javítani, válassz olyan társast, ahol jól meg kell jegyezni, mi hol van!

A memória fejlesztése játékosan

A tanuláshoz elengedhetetlen feltétel a jó memória. Az emlékezés van, akinek könnyen megy, van, akinek nehezen. Az iskolában számos olyan feladatot végez a gyerkőc, ahol jól trenírozzák az emlékezőképességét. Érdemes azonban játékos formában is fejleszteni ezt a területet már óvodás kortól kezdődően. Erre kiválóan alkalmasak a társasjátékok.

Nem is hinnénk, hogy hányféle társas létezik a gyermekek készségeinek fejlesztésére. A Compaya társasjátékboltban akár ez alapján is válogathatunk a termékeik között. Az emlékezetet fejlesztő társasjátékok mind nagyon izgalmasak, és rengeteg nevetésre adnak okot. Persze a düh, a csalódottság, a kudarc érzését is megélheti általuk a kisgyerek, de ezek kezelésére a játék nagyszerű lehetőséget nyújt.

Fabulantica

Az egyik legnépszerűbb társas gyermekek számára a Fabulantica, melynek rendkívül egyszerű a játékszabálya. 6 éven felülieknek javasolják, 2-5 fő játszhatja.

A társast 2019-ben jelölték is a Spiel des Jahres díjára Az Év Gyerekjátéka kategóriában, és 2020-ban elnyerte Magyarországon az Ország Játéka 2020 díját Családi társasjáték kategóriában. A versengő játékok közé tartozik, azaz egymást kell benne legyőzni. A tervezés, a gondolkodás, a logika fejlesztésére is kiváló, ugyanakkor jó memóriára is szüksége lesz a játékosoknak ahhoz, hogy sikerrel hajtsák végre a feladatot.

Gyönyörű kivitelezés, mesés kerettörténet, izgalmas kalandok: ez mind a Fabulantica! A játékban a tornyok alatt megbúvó lakosokat kell összegyűjteni és visszavinni őket a királyi várba. Ehhez utazókártyák kellenek, melyeket a megfelelő sorrendben kell felhasználni ahhoz, hogy mi nyerjünk.

A Fabulantica olyan társasjáték, amivel még a felnőttek is szívesen játszanak.

Varázslótanoncok a fénylidércek útján

Egy másik memóriafejlesztő társasjátékot is bemutatunk, hiszen ez is nagyon népszerű a kisiskolások körében. Akik szeretik a varázslatokat, a misztikus dolgokat, és nem félnek a kísértetektől, odáig lesznek ezért az igényes, szép kivitelű társasért.

A Varázslótanoncok a fénylidércek útján nevű társasjátékot szintén a Compaya munkatársai fordították magyarra, honlapjukról megrendelhető.

Ez a készségfejlesztő társasjáték az együttműködésen alapszik, a kooperatív játékok közé sorolható. Itt nem az a cél, hogy legyen egy győztes: a csapat minden tagjának vissza kell találnia az iskolába, át a sötét erdőn, és csak ekkor van vége a játéknak.

Nehezíti a feladatot, hogy az őrszellem lesben áll és követi a játékosokat. Jól kell hát sáfárkodni a varázserővel, és ami a legfontosabb: megjegyezni, mi hol található a fénylidércek útján.

Kiváló emlékezetfejlesztő játék ez a 6 éven felülieknek készített társas, amely arra is alkalmas, hogy az összefogás erejét megtapasztalják a gyerkőcök.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Interaktív Monopoly a Széna téri villamosmegállón
  Keveset költünk társasjátékra
  Társasjáték a Milkától
  Társasjáték a Sopronitól
  A Gazdálkodj okosan! társasjáték lett az Ország Játéka
  Társasjátékokat vezet be a LEGO

További hírek ebben a kategóriában

Forgalomnövelés bankkártya-elfog...
“Must have” női dara...
Miért fontos a csengő a biciklin...
A bérraktározás világa (x)
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...