Hírek
23030 hír az adatbázisban
Elektronikai eszközök számtalan feladatra (x)
Marketinginfo.hu - 2022-01-20 10:33
Digitális

Az egymással nem mindig kompatibilis eszközök összpárosítására is vannak ma már kütyük, amelyek megkönnyítik a dolgunkat: adapterek, videó/audió átalakítók, töltőkábelek, erősítők.

Manapság már szinte az egész életünket elektronikai eszközökön segítségével éljük, nehezen tudnánk elképzelni otthonunkat, mindennapjainkat ezek nélkül. Vannak régebbi darabok, amelyeket technológiában már túlhaladtak a legújabbak. De nem kell kétségbeesni, megválni a régi kedvencektől, más rendszerű holmijainktól, mert rengeteg kütyü létezik már ezek összehangolására.

Átalakítók, adapterek az élet megkönnyítésére

Az audió-, videóeszközök, egyéb elektronikai eszközök csatlakoztatását, töltését, adatátvitelét megkönnyítő átalakítókat, adaptereket, átalakító- és töltőkábeleket, inkompatibilis eszközök közötti adatátvitelt lehetővé tevő eszközöket gyűjtőnéven reduktoroknak is szokás nevezni. De bárhogy is nevezzük, egy biztos: az életünket teszik egyszerűbbé, a homlokráncainkat csökkentik.

Milyen fajtái léteznek? Hogyan használhatóak? Hogyan kell ezeket csatlakoztatni az eszközökhöz? Ezt szedtük csokorba, mutatjuk!

Az Ezone Elektronikai Áruház elektronikai tartozék kínálatában számos hasznos és tesztelt, minőségi kütyüt találhatsz, amelyek megkönnyítik az életedet.

Audióeszközökhöz használatos adapterek

A hangtechnikában nagyon fontos a hangminőség, így egyáltalán nem mindegy, hogy az egyes alkatrészek összekapcsolásával mekkora hangminőség-romlást szenvednek az eszközök.

Bár manapság otthon már egyre kevesebben használnak klasszikus zenelejátszókat, azért a hangminőséget előnyben részesítők otthonaiban, a stúdiókban, szórakozóhelyeken még ma is helyet kapnak a CD-lejátszók, lemezjátszók, magnók. Ezeket különféle audió csatlakozókkal csatlakoztatni kell erősítőkhöz, hangfalakhoz, fejhallgatóhoz. Ha nem egyforma a készülékeken pl. a jack-csatlakozók átmérője, akkor ahhoz további adapter szükséges.

Számítógéphez, laptophoz is csatlakoztatunk fejhallgatót, de van, hogy az újabb eszköz már nem rendelkezik az annak megfelelő bemenettel, csak USB-vel, így ahhoz is egy újabb átalakító szükséges. De okostelefon és fejhallgató között is szükség lehet reduktorra.

Videóátalakítók

A monitorok, TV-k, projektorok csatlakoztatásához videókábel szükséges, a legelterjedtebb a HDMI-csatlakozó. Ennek is többféle szabványa van, egyrészt a régebbi készülékek még általában a HDMI-VGA átalakítót használják, a modernebbek a HDMI-USB-t, a legmodernebbek a HDMI-DisplayPortot.

Többfunkciós töltőkábelek

A töltőkábelek nemcsak az áramellátást, hanem egyben az adatátvitelt is támogatják, így elegendő egyetlen kábel. Az USB-C port elterjedésével, ha a gyártók mindegyike át is áll erre, lassan egyetlen kábellel feltölthető szinte az összes eszközünk.

A legkeresettebb töltőreduktorok: USB-A - USB-C, az iPhone-okhoz használt USB-A - Lightning, illetve a MacBookokhoz az USB-A - Thunderbolt3, továbbá a micro és mini USB átalakítók.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ismerd meg az elektronikai szerszámokat (x)
  A tökéletes mosógépek kiválasztásának kulcsa (x)
  A Media Markt-e lesz a Tesco győri elektronikai részlege
  Töretlen a szórakoztatóelektronikai termékek globális piacának bővülése
  Hatméteres installációt készített kijelzőkből az LG
  Az LG új márkát hozott létre
  A 77 Elektronika nyerte el a legrangosabb innovációs díjat
  Best Brands díjas a Huawei

További hírek ebben a kategóriában

Miért van szükség a social media...
Növényvédelmet segítő intelligen...
Egy futár egy jó szoftverrel les...
Schneider Electric termelése a D...