Hírek
22818 hír az adatbázisban
Ismerd meg az elektronikai szerszámokat (x)
Marketinginfo.hu - 2021-12-27 09:25
PR

A kéziszerszámoknak sokféle fajtája van, s ezek között külön kategóriába sorolhatjuk az elektronikai szerszámokat.

Ezek nagyon sokfélék lehetnek, hiszen a csoportba számos eszköz tartozhat, kezdve a feszültségmérőtől, a töltőkön, sőt, a ragasztó- és forrasztópisztolyokon át egészen a villanyszereléshez szükséges szerszámokig.

Elektronikai szerszámok

Tipikusan ide tartoznak azok az eszközök, amelyek speciális szigetelést kaptak annak érdekében, hogy biztonságosan használhassuk őket villanyszerelés közben.

Ilyenek például a szigetelt fázisceruzák és csavarhúzók, a szigetelt fogókészletek és a villanyszerelő olló, a kábelbehelyező készletek és a kábelcsupaszító is, valamint a többi szigetelt eszköz, amelyre a villanyszerelés során valóban szükség lehet.

Az Elefántszerszám.hu Webáruház elektronikai szerszámainak többségét szakemberek használják, éppen ezért a kiváló minőség mellett rendkívüli strapabírás is jellemzi őket. A biztonságos munkához elengedhetetlen a használatuk, ezért azok, akik kisebb feladatokat ezen a területen is szeretnének otthon, önállóan megoldani, feltétlenül javasolt a körültekintő választás.

Feszültségmérők, multiméterek és teszterek

A feszültségmérőkkel pontosan mérhetjük az áramot, valamint a feszültségét is. Elengedhetetlen eszközök abban az esetben, ha elektromossággal kapcsolatos területen dolgozunk, villanyszerelők számára pedig egyértelműen alapdarab.

A feszültségmérés az autók esetében is fontos, kifejezetten ehhez tervezett eszközök, azaz gépjárművekhez fejlesztett áramerősség-mérők és feszültségmérők is elérhetőek.

Természetesen a kapcsolódó területeken nemcsak a feszültségmérők szolgálnak arra, hogy teszteljük a megfelelő működést. Kapható biztosítékteszter és akkumulátorteszter is, amellyel ellenőrizhetjük az autó elektronikájának megfelelő működését.

Az akkumulátor töltéséhez pedig külön töltőt is vásárolhatunk, amely motor, sőt, hajó akkumulátorának töltésére is alkalmas.

A digitális multiméter elektromos áramkörök, alkatrészek és eszközök tesztelésére szolgál. Azért használjuk, hogy ezek hibáit megállapíthassuk és a hibát elhárítsuk.

Alkalmas elemek tesztelésére, de ellenőrizhetjük vele az elektromos aljzatokat és a falikapcsolókat is, sőt, egyesek még a levegő, illetve a folyadékok hőmérsékletének meghatározására is alkalmazzák. Mint minden ilyen jellegű eszközt, ezt is mindig az előírásoknak precízen megfelelve kell használni.

Forrasztópisztolyok és ragasztópisztolyok

A forrasztópisztolyok és a ragasztópisztolyok már azoknak is érdekes eszköz lehet, akik csupán barkácsoláshoz vagy hobbiból használnák őket. A forrasztópisztoly és a forrasztópáka között fontos különbség, hogy az előbbi csak addig képez hőt, ameddig a gombját nyomva tartjuk.

A forrasztópisztolyok és a pákák az elektronikus alkatrészek megolvasztását is szolgálják, s kötést létesítenek két fém között.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Elektronikai eszközök számtalan feladatra (x)
  Hol és hogyan rendszerezzük szerszámainkat? (x)
  Kerti tárolók: praktikum és rend minden méretben (x)
  Milyen kerti szerszámok legyenek a fészerben? (x)
  A Stihl tavaly közel hétmilliárd forint forgalmat ért el
  Félmilliárdos Stihl nyereség
  Kirobbanó növekedést ért el Magyarországon a Fiskars
  Tovább terjeszkedne Magyarországon a 3e barkácslánc
  Magyar Innovációs Nagydíjat nyert a Bosch fúrókalapácsa

További hírek ebben a kategóriában

Titkok a korrektor használatával...
Így történjen a gésagolyó tisztí...
Hogyan csökkenti a műanyag ablak...
Válasszuk ki a nappalink központ...