Hírek
22818 hír az adatbázisban
Jobb a gépi földmunka, mint a kézi? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-12-21 09:29
PR

Az építkezést megelőző tereprendezés, földmunka rendkívül fontos lépés.

A munkálatok elvégzését a maximális végeredmény és a lehető legkevesebb energiabefektetés érdekében érdemes gépek segítségével elvégezni. Lássuk, miért!

A felmerülő dilemmák

Minden építkezés kezdetekor elengedhetetlen lépés a megfelelő tereprendezés. Az ilyen munkálatok bizony sok kérdést vethetnek fel, különösen azok számára, akiknek még nincs tapasztalatuk építkezéssel kapcsolatban.

Az első felmerülő dilemma a földmunkával kapcsolatban, hogy a hatékonyság, a költségek csökkentése vagy a lehető legjobb eredmény a fontos.

A földmunkák nagy részét ugyanis bármilyen lelkesek is barátaink, családunk vagy szomszédaink, lehetetlen kézzel, rövid idő alatt megoldani. Még nagy létszám esetén sem garantált, hogy a végeredmény gyorsan elkészül, és maximálisan eleget tesz az épület alapjainak letételéhez.

A másik felmerülő megoldási terv a géppel való tereprendezés. Bérelhetünk saját használatra is, de akár szakembert is megbízhatunk vele. Ezzel a technikával jóval gyorsabb eredményt érhetünk el, és a szervezett kivitelezés jelentős terhet vehet le a vállunkról.

Kézi vagy gépi földmunkák?

A kézzel történő földmunka rendkívül fárasztó és időigényes feladat. A megfelelő szerszámok beszerzése mellett sok-sok üres órával kell rendelkeznünk, amelyet ezek elvégzésére szánhatunk.

Hátránya továbbá, hogy az időjárás viszontagságainak, extrém melegnek, hidegnek vagy csapadéknak is ki vagyunk téve, amely tovább hátráltathatja a tereprendezés végét.

Sokféle földmunkával állhatunk szemben, némelyek könnyebben megoldhatóak, mások pedig szinte elvégezhetetlenek gépi segítség nélkül. Természetesen az, hogy veszünk-e gépi segítséget igénybe, múlik azon is, hogy a telken található talaj milyen állapotban van.

Mikor jön jól a gépi segítség?

Néhány típusú földmunka elvégzéséhez érdemes gépet bérelni, vagy megbízni egy szakembert. Ilyen munkálatok lehetnek a már említett tereprendezés, amely rendkívül fontos egy építkezés esetén, mivel erre kerülnek az alapok.

Az alapok kiásása során is hasznos segítséget nyújthatnak a gépek. Emellett, ha leendő otthonunk pincehelyiséggel is rendelkezni fog, a mélyre történő ásás szintén jelentősen könnyebb és biztonságosabb lesz markoló segítségével.

Az emésztőgödrök ásására egyre ritkábban van igény a folyamatos csatornakiépítés miatt. Azonban még mindig léteznek olyan települések, például vidéki házak vagy nyaralók esetében, ahol nincs még kiépített vízelvezetés.

Az emésztőgödör méretének kiásása komoly energiát igénybe vevő feladat lehet, amely szintén markolói segítséggel jóval egyszerűbb lehet.

A Színvonal-Bau Kft főként nagyvállalatok, cégek számára végez földmunkákat, az évek során egyre nagyobb gépparkkal és szaktudással. A munka elvégzéséhez való hozzáállásunk a kicsitől a nagy feladatig ugyanaz: maximális precizitás és minőség.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  4 tipp a környezetbarát építkezéshez (x)
  Jól láthatósági nadrágok a kényelmes és biztonságos munkavégzéshez (x)
  Ilyen egy jó konténeres sittszállító cég (x)
  Faépületek, fa alapanyagok környezettudatosan (x)
  Bemutatkoznak a gyalult termékek! (x)
  Negyedik éve csökken a lakásépítés

További hírek ebben a kategóriában

Titkok a korrektor használatával...
Így történjen a gésagolyó tisztí...
Hogyan csökkenti a műanyag ablak...
Válasszuk ki a nappalink központ...