Hírek
23434 hír az adatbázisban
A világ legmenőbb ágyneműi - miért mondanál le róluk felnőttként? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-12-14 10:57
Egyéb

Az alváshoz való viszonyunk és szokásaink már gyermekkorban kialakulnak. Nem mindegy, hogy milyen matracon és lepedőn, valamint, hogy milyen ágyneművel térünk nyugovóra.

Gyerekként természetes, hogy az ágyneműnkön megjelennek a kedves minták és mesefigurák. És hát valljuk be: sokaknak felnőttként is örömet okoz úgy ágyba bújni, hogy a szívüknek kedves motívumok díszítik az ágyneműt.

Válassz ideális ágyneműhuzatot a pihentető alvás érdekében

Az, hogy mely típusú ágyneműket használjuk előszeretettel, összefüggésben van az otthonról hozott, gyermekkori szokásokkal. A matrac keménysége, hogy gumis vagy sima lepedőt választunk, milyen típusú anyagokhoz érünk hozzá szívesen, mind egyéni preferencia kérdése. A pihentető alvás egyik kulcsfontosságú összetevője a jó minőségű ágynemű, hiszen úgy nem lehet pihenni, ha nem érezzük komfortosan magunkat ebben a közegben.

Amikor ágyneműt választunk, leggyakrabban a pamut és krepp anyagból készült darabok jönnek velünk szembe az üzletekben. A pamutból készült ágyneműk népszerűségének az is kedvez, hogy rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, és nem utolsósorban viszonylag olcsónak mondhatóak.

Miért ne lehetne az egész családnak különleges ágynemű garnitúrája?

A gyerekek esetében teljesen elfogadott, ha bohókás minták és kedves motívumok díszítik az ágyneműjüket. A rajzfilmfigurás darabokkal pedig az oviban lehet menőzni. A gyermek paplanok és párnák ideig óráig megfelelnek az alváshoz, de hamar eljön az az idő, mikor ezek mérete már nem ideális még a gyerekeknek sem. Könnyen kitakaróznak, és mielőtt megfáznának alvás közben, érdemes váltani.

Attól azonban, hogy a paplan és párna tekintetében viszonylag hamar felnőtt méretűre kell váltani, még nem jelenti azt, hogy gyermekeink ne igényelnék továbbra is a kedves, jól megszokott mintákat. Szerencsére ma már széles a kínálat, és vannak olyan szakboltok, ahol felnőtt méretben is megtaláljuk ezeket a szupermenő gyermekmintás darabokat.

Gyönyörű mintájú gyermek ágyneműk, kellemes színek

Alvásról lévén szó, mindenképpen érdemes olyan színeket választani, melyek kellemesek a szemnek. A nyugodt állapot és a pihentető alvás elérése érdekében gondoljuk át alaposan a minta- és színválasztást. Egyrészt könnyebb ágyba terelni a gyermeket, ha neki is tetszik az ágyneműje. Másrészt elősegíthetjük az elcsendesülést, az idegrendszer megnyugvását azzal, ha nem ingerli, nem izgatja fel a gyermeket a színkavalkád.

Válogass a kellemes bézs árnyalatok és pasztellszínek között, ezek nemtől és életkortól függetlenül is jó választásnak bizonyulhatnak. Arról nem is beszélve, hogy egy jó minőségű ágynemű, akár generációkon keresztül használható a családban. Természetesen vannak olyan fiús és lányos minták is, melyek megfelelnek a sztereotípiáknak, azonban ezeknél is érdemes a visszafogottabb, pasztellszínek közül válogatni.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Gyerekszobába kreatív és praktikus megoldás a falmatrica (x)
  Alváshoz is hívja segítségül a CBD-t! (x)
  Évszakonként eltérhet az ember alvásigénye
  Mindent az OEKO-TEX 100 minősítésről (x)
  Kanapé két személyre (x)

További hírek ebben a kategóriában

r Bírság a Ryanairnek
2023-10-13 10:14
Újrainduló gyártás, új termékek ...
Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...
Kutyaellenes kampány Iránban