Hírek
22820 hír az adatbázisban
Így őrizze meg a kiváló memóriáját (x)
Marketinginfo.hu - 2021-12-14 09:48
Egészségmarketing

Akiknek jó a memóriájuk, azok méltán büszkék erre a tulajdonságukra, talán sokszor hangoztatják is ezt.

Azonban fiatalkorban sokan nem gondolnak még arra, hogy az idővel bekövetkező testi változások az agyműködés intenzitásában is megjelennek, és erre jó már előre felkészülni.

Hogyan változik a memória?

A táplálkozás jelentős mértékben hatással van az agyi funkciók, így a memória működésére is. A kor előrehaladtával az agysejtek és a neuronok egyre kevésbé képesek a megújulásra, és ennek következtében elvesztik működési képességüket és elhalnak. Ennek egyszerű bizonyítéka az a tény, hogy a fiatalabb korban lévők agyának a súlya átlagosan fél kilóval nyom többet, mint az idősebbeké.

A kor előrehaladtával a születéskor jellemző 100 milliárdnyi neuron jelentősen kezd lecsökkeni, és ennek hatásaként az agyban zajló folyamatok minősége is gyengébb lesz.

Az, hogy ez az elkerülhetetlen folyamat bizonyos mértékig ellensúlyozható a megfelelő tápanyagok bevitelével, nem is kérdés. A szakértők egyöntetűen hangsúlyozzák, hogy a megfelelő táplálkozással milyen sokat tehetünk szervezetünk egészségéért, és ez így van az agy működésének esetében is.

A kortól függetlenül fellépő emlékezet- és memóriazavarok javítására egyértelműen fel lehet készíteni a szervezetet a megfelelő tápanyagok bevitelével, így például a méhek által előállított, fehér zselés állagú méhpempővel.

Ez az ásványi anyagokat és vitaminokat komplex formában tartalmazó anyag nem csak a méhek táplálására szolgál, hanem az ember számára is rendkívül sok értékes tápanyagot tartalmaz. A benne lévő acetilkolin vegyületnek, illetve B-vitaminok együttes jelenlétének köszönhetően nagyban hozzásegíti az embert az agy megfelelő működtetéséhez és a memória megőrzéséhez. A Bodó Méhészetet érdemes felkeresni a minőségi méhpempő kínálatáért, melynek fogyasztása esetén megtapasztalható e csodás anyag pozitív hatása.

Az acetilkolin hatása a memória működésére

Neurobiológiai kutatások mutattak rá a neurotranszmitterek, vagyis "üzenetátadó anyagok" jelentőségére az agyi működésben. Az acetilkolin vegyület a taurinnal egyetemben segíti az agyban az ingerületek átvitelét a sejtek között.

Az acetilkolin alacsonyabb szintje oda vezethet, hogy a sejtek közti kommunikáció minősége romlik, és ezzel együtt az emlékezőtehetség, illetve egyéb agyi funkciók is alacsonyabb szinten teljesítenek.

A méhpempő fogyasztásával - acetilkolin tartalmának köszönhetően - jelentősen tehetünk a neurotranszmitterek működéséért, a beszédközpontért és a mozgás koordinációjáért felelős agyi területért. A méhkirálynő életéért felelős nemes anyag rendkívül jó szolgálatot tehet a logika működéséért, a látásért és a hallásért.

Nem véletlen, hogy a méhpempő manapság már szinte egy egészséges és természetes étrend-kiegészítőként elfogadott csodaszer, amely sok esetben biztosítja a szervezet kiegyensúlyozott és egészséges működését.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nem csak a méhek számára, az embereknek is nagyon hasznos a méhpempő fogyasztása (x)
  Tudjon meg mindent a méhpempőről! (x)

További hírek ebben a kategóriában

Részletes útmutató a kutyák glut...
Miért jó sport a kamaszoknak a b...
Szívni vagy párologtatni? Melyik...
Hogyan sminkelj nyáron? (x)