Hírek
23372 hír az adatbázisban
Miért érdemes ruhát adni a kutyára? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-12-13 12:39
PR

A kutyák az őszi és téli hideg időjárás során gyakran fázhatnak, csakúgy, mint az emberek.

A szőrük hossza, vastagsága, testméretük és életkoruk is befolyásolhatja, mennyire fázósak. Lássuk, milyen esetben érdemes kutyaruhát adni négylábúnkra!

Praktikus okok

A kutyák akkor érzik magukat a legboldogabbnak, amikor szerető közegben élhetnek. Emellett rendkívül fontos, hogy fizikai igényeik is maximálisan ki legyenek elégítve, a sok mozgás, játék és mentális stimuláció is elengedhetetlen.

Éppen ezért a kutyák, akár lakásban, akár kertben vannak tartva, óhatatlanul ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Minden évszakban érdemes odafigyelni az igényeikre, hiszen például nyáron a forró beton égetheti tappancsukat. Ősszel és télen pedig könnyen megfázhatnak az esős, havas időjárás következtében.

A kutyák előszeretettel szaladgálnak, hemperegnek, birkóznak, amikor csak lehetőségük engedi. Amikor pedig csak egy egészségügyi sétára mennek is érheti őket eső, hó és sár is.

A praktikus kutyaruha segítségével megakadályozhatjuk, hogy kedvencünk faroktól nyakig sáros, esős és havas legyen. Így nem csak az ő bundáját, de a saját otthonunk tisztaságát is megvédhetjük.

Egészségügyi okok

Bizonyos kutyafajták termetükből, fajtajellegükből vagy szőrzetük állapotából és hosszúságából adódóan igényelnek kutyaruhát.

Jellemzően a kis testű, rövid szőrű kutyák vannak kitéve az időjárási elemeknek. Emellett az idős és beteg kutyákat is érdemes egy plusz réteggel védeni a megfázástól.

A kutyák ízületei is megsínylik a hideg időjárást, különösen a lakásban tartott fajták. A melegből kilépve ugyanis szinte sokkolja az ízületeket a fagyos levegő, amely ízületi gyulladáshoz vezethet.

A kutyacipő is hasznos kiegészítő lehet, akár a forró betontól, akár a fagyos talajtól védjük kedvencünk tappancsait. A másik nagy veszélyt a télen sózott utak jelentik, amelyek kimarhatják a kutyus talpát.

Ez a terület testük egyik legérzékenyebb része, számos idegvégződés fut a mancsokba, ezért fontos különös figyelmet szentelni a megfelelő védelemnek.

Jó megoldás a kutyaruha

A kutyaruhák, különösen a fényvisszaverő csíkkal rendelkező fajták akár életet is menthetnek sötétben. Még a legokosabb kutya is megijedhet egy utcán lévő hangos zajtól, ami miatt elszalad, és akár az útra is kimehet.

Ilyen esetben a mellény segítségével mi is könnyebben megtalálhatjuk a kóborló kedvencet, valamint az úton közlekedők számára is láthatóvá válik.

Amellett, hogy rendkívül hasznosak, a kutyaruhák nagyon aranyos kiegészítők is. Számos típusú, fazonú, színű és méretű ruhát választhatunk kedvencünk számára. Az elsődleges szempont azonban az ő kényelme és egészségének védelme.

A Petissimo kiváló kutyaruhái és egyéb kutyás kiegészítői segítségével könnyedén gondoskodhatsz négylábúd egészségéről, védelméről, sőt, még stílusosságáról is!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A kutyaférgesség természetes módon is gyógyítható (x)
  Kényeztesd kedvenced egészséges kutyakeksszel! (x)
  Kutyaeledel-kisokos kezdő gazdik számára (x)
  Virtuális kölyökkutya segít a gyerekeknek megismerni Magyarországot
  Hétmillió forint a Kutyaszemmel program keretében
  Kutyaellenes kampány Iránban
  Valóra váló álmokkal futott be a Sberbank reklámfilmje
  Kutyabarát munkahellyé vált a Telenor

További hírek ebben a kategóriában

Ipari járműhöz strapabíró tömlő ...
Hang- és hőszigetelés egyetlen l...
A kardántengely pontos beállítás...
Hívd segítségül a hajfesték-eltá...