Hírek
23372 hír az adatbázisban
Könnyű elektromos járművek a közlekedésben, azaz a mikromobilitás
Marketinginfo.hu - 2021-11-24 09:01
PR

A mikromobilitás egy olyan fogalom, amivel egyre többet találkozunk már most is, de még ennél is többet fogunk a jövőben.

A könnyű elektromos járművek közlekedésben betöltött szerepe jelentősen nőtt az utóbbi években. Ez pedig eléggé átrendezi a hétköznapi közlekedési kultúránkat. Ez viszont nem egy rossz irány, sőt!

Mi fán terem a mikromobilitás?

Ez egy viszonylag új fogalom, mely több eszköz közös tulajdonságára utal: kicsi, könnyű, elektromos motorral hajtott, vagy részben azzal, részben emberi erővel hajtott, korlátozott sebességű közlekedési eszközökkel való közlekedést jelenti. Ide tartoznak az elektromos rollerek, robogók és kerékpárok is.

Ma már számos településen (főleg nagyobb városokban) egyre elterjedtebbek ezek az alternatív közlekedési eszközök. Sok esetben kiváltják vagy épp kiegészítik az autós és tömegközlekedést.

Üzemanyag-utánpótlás avagy a töltés kérdése

Ezeket a közlekedési eszközöket időnként tölteni kell, amihez elektromos áramra van szükségünk. Mivel jellemzően könnyű, kis fogyasztású eszközökről beszélünk, így otthon, egy 230 V-os aljzatról könnyen tölthetőek. De amint messzebb kerülünk az otthonunktól, akadhatnak gondok.

Nézzük például a Balatont, ahova ha lemegyünk egy elektromos kerékpárral, akkor nem biztos, hogy végig rásegítéssel fogunk menni. Vannak jól felszerelt kempingek, és egyes vendéglátóhelyeken és szállásokon is megoldható a töltés, de sok esetben nem. Pedig kiváló üzleti lehetőség lehet vendéglátóhelyeknek és szálláshelyeknek is egy saját okos kültéri csatlakozópont kiépítése. De ma már nem ördögtől való cégek esetén az e-flotta összeállítása sem.

Bármelyikről is legyen szó, elektromobilitási megoldásokkal kapcsolatban érdemes az innolabshop.hu-hoz fordulni, ők tudnak segíteni.

Miért nő folyamatosan a könnyű elektromos járművek száma?

Ennek több oka is van. Ezekkel az elektromos járművekkel sok esetben sokkal gyorsabban el lehet jutni A-ból B-be, mint más közlekedési megoldásokkal. Tökéletes megoldást jelentenek akkor is, ha autóval csak a dugóban ülnénk. Ezekkel lehet egy dugó esetén is haladni. És mivel pl. az e-rollerek könnyen összecsukhatóak és felvihetőek az irodába is, könnyen kezelhetőek, nem okoznak nehézséget használójuknak.

További oka a térnyerésüknek, hogy igen csendes és környezetbarát alternatívái a szmogot okozó autóknak. Egyre többen gondolják úgy (nagyon helyesen és felelősen), hogy ezzel is tudnak a környezeten, a közvetlen környezetükön segíteni.

A már említett e-rollerrel azért is találkozhatunk sokszor a nagyvárosokban, mert könnyű velük felpattanni buszra is. Ráadásul gyorsak is, akár 30-35 km/órás sebességre is képesek. Így garantáltan a leggyorsabb megoldást találjuk meg ahhoz, hogy eljussunk a város egyik pontjáról a másikra. Ha te még nem használsz egy ilyen eszközt sem, hamarosan fogsz, ez szinte biztos.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nyersanyaghiány és az ellátási lánc megszakadása – hogyan változik az elektromos iparág?
  Két tipp elektromos autó vásárlásához (x)
  Különleges, fenntartható működésű repülőket vásárol a UPS
  A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be
  Az elektromos mobilitásra való átállás
  Elektromos autókat kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
  A Volkswagen első teljesen elektromos autójának sorozatgyártása
  Nagyszabású elektromobilitási offenzívát indít az Audi
  Új e-töltőállomásokat nyitott Zalaegerszegen az E.ON

További hírek ebben a kategóriában

Ipari járműhöz strapabíró tömlő ...
Hang- és hőszigetelés egyetlen l...
A kardántengely pontos beállítás...
Hívd segítségül a hajfesték-eltá...