Hírek
23030 hír az adatbázisban
Csak néhány ötlet, amivel mégis sokat tehetsz iPhone-od akkumulátoráért! (x)
Marketinginfo.hu - 2021-11-23 10:17
Digitális

Az okostelefonok teljesen a mindennapi életünk részévé váltak, velük kelünk és alszunk.

Szinte naponta töltjük, és talán bele sem gondolunk, hogy van jó néhány ötlet, amellyel óvni tudjuk az aksikat és meg tudjuk hosszabbítani az élettartamukat.

Az igaz, hogy egy régebb óta használatban lévő okostelefon már hamarabb merül le, hiszen van egy természetes értékcsökkenése és ezért gyakrabban kell tölteni. Mégis megtanulhatjuk, hogyan lassíthatjuk ezt a folyamatot némi praktikával, amelyek nagyon egyszerűek. Ehhez mindössze néhány szokásunkon kell változtatni.

Mikor töltsük az iPhone-unkat?

Ugye te is általában este teszed fel a töltőre a telefonodat, és egész éjszakára rajta hagyod? A mostani modern iPhone-ok lítium-ion aksijait már úgy tervezték, hogy strapabíróbb legyen, ne károsodjon a cella, de jót teszünk vele, ha nem hagyjuk fent éjszakára, hanem lefekvés előtt már levesszük a töltőről. Mindenképpen javítunk a teljesítményén.

Azzal is segíteni tudunk, ha beállítjuk iPhone-unkon az "Optimalizált akkutöltés" opciót, mellyel megtanítjuk a telefont, hogyan töltse fel magát optimálisan. Ekkor a telefon 80%-nál elkezd lassítva tölteni.

Télen hideg - nyáron meleg

Ezek ellen is óvjuk a telefonunkat! Télen javasolt mindig meleg helyen tárolni, pl. táskában, kabátzsebben, hogy azzal is melegítsük, mert ha kint hagyjuk, a hirtelen hőmérséklet-különbség hatására akár magától ki is kapcsolhat. Nyáron pedig óvjuk a túlmelegedéstől és védjük meg Apple kiegészítőkkel, például tokkal, üvegfóliával iPhone-unkat!

Helyek elmentése

A telefonok elmentik azokat a helyeket, ahol már jártál. Nézd át ezeket, és ha nincs rá szükséged, akkor töröld ki, akár kapcsold is ki ezt a funkciót. Az iPhone-ban a Beállításokon belül keresd meg a Rendszerszolgáltatásokat és ott igazíthatod, ahogy szeretnéd. Lehet, hogy bizonyos applikációkhoz kötött ez a funkció. Ha már nem működik, meglátod, növekszik iPhone-od teljesítménye.

Lépj ki a nem használatos alkalmazásokból!

Csak azokat az alkalmazásokat zárd be teljesen, amelyeket biztosan nem fogsz többet használni. Amelyek gyakorta futnak, csak lépj ki belőlük!

Automatikus felvillanás

Lehet, hogy a te telefonod is úgy van beállítva, hogy ha már véletlenül hozzáérsz, automatikusan bekapcsol, ez is sokat merít rajta, kapcsold ki ezt a funkciót is!

A merülési százalékról

Ne akkor töltsd fel a telefont, amikor már csak 10% körül mozog a töltöttsége, hanem jóval előbb, érdemes már 30-40%-nál visszatölteni. Másrészről pedig amikor tudod, hogy órákon keresztül nem fogod használni a telefonod, mert értekezleten leszel vagy olyan helyen, ahol nem szabad elővenni, kapcsold "Alacsony töltöttségi mód"-ba.

Értesítések kikapcsolása

Napjainkban mindenki telefonján egy csomó alkalmazás fut. Ha csak néhány esetben be van állítva az értesítések engedélyezése funkció, már nagyon leamortizálja a telefont. Ha nem szükséges, akár az összes értesítést kikapcsolhatjuk.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Apple CarPlay technika a Scaniánál
  Óriási OOH kampányban az O2
  Az Apple-t gúnyolja a Samsung
  Az egyediség az iPhone fő vonzereje
  Justin Timberlake-kel reklámozzák az iPhone 6-ot
  Sikeres a L'Oréal virtuális sminkese
  Évről-évre visszaszorul az Apple
  Digitális fronton robbant a KFC

További hírek ebben a kategóriában

Miért van szükség a social media...
Növényvédelmet segítő intelligen...
Egy futár egy jó szoftverrel les...
Schneider Electric termelése a D...