Hírek
23372 hír az adatbázisban
Mivel glettelhetjük a hungarocellt? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-11-22 09:51
PR

Sokan asszociálnak azonnal a gipszalapú glettekre, ha a glettelés szóba kerül, noha a kifejezés nem az alapanyagot, hanem egy adott feladatot jelent a munkafolyamatban.

A glettelés az a lépés, amivel a falfelület megfelelő állapotba kerül ahhoz, hogy felvihessük rá a végső díszítést. Ez azt jelenti, hogy a gletteléssel létrehozott felületnek megfelelő mértékben simává kell válnia ahhoz, hogy alkalmas legyen az esztétikus vakolásra, festésre, illetve tapétázásra.

A megfelelő glettalapanyag kiválasztása

Az eddigiek értelmében azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy az alapanyagot aszerint kell kiválasztani, hogy milyen anyagból készült felületen, illetve kültéren, vagy esetleg beltéren szeretnénk használni. Hiszen egészen más körülményekhez kell alkalmazkodniuk az anyagoknak kint és bent.

Milyen anyagok jönnek szóba, ha hungarocellt szeretnénk glettelni?

A Hozo hőszigetelés webáruház beltéri gipszei tökéletes választásnak bizonyulnak, ha beltéren szeretnénk alkalmazni őket. Amennyiben nedves, illetve párás környezetben szeretnénk glettelni, akkor diszperziós glettet kell használnunk.

Meszes alapanyagot akkor válasszunk, ha nedvesek a falak, cementbázisú anyagok pedig olyan helyzetben kellenek, ahol mechanikai terheléssel is számolni kell.

Ebből már látható, hogy mennyire nem lényegtelen, hogy milyen körülmények közé szánjuk az anyagokat. A hungarocellt beltéren lehet glettelni beltéri, gipszes glettel, ám kültéren más anyagot kell választanunk.

Kültéren a hungarocellből készült lapokat hőszigetelésként használjuk, és ebben az esetben más funkciót töltenek be. Változatos időjárási körülmények között kell helytállniuk, és a hőszigetelés kivitelezéséhez kell igazodnunk a munkafolyamat egyes lépéseit tekintve is.

Amikor a hőszigetelő rendszer kivitelezése zajlik, akkor a hungarocellből, vagy más néven a polisztirolból készült lapok rögzítését az üvegszövetháló felhelyezése követi.

A beágyazás és a glettelés kivitelezése ebben az esetben az Isofix szálerősített polisztirol-ragasztóval történik. Ez a ragasztó alkalmas mind a lapok rögzítésére, mind pedig az üvegszövetháló beágyazására és glettelésére.

Éppen ezért duplán is hasznos anyagnak számít, amennyiben polisztirol-hőszigeteléssel szeretnénk javítani otthonunk hőmegtartó képességét. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy ellenáll a kültéren jellemző időjárási tényezőknek és viszontagságoknak egyaránt.

Ha bizonytalanok vagyunk, válasszunk komplett rendszereket!

Előfordulhat, hogy elbizonytalanodunk abban, hogy mikor, melyik alapanyag lenne a legmegfelelőbb választás, ami érthető is, tekintve, hogy milyen fontos az egyes anyagok egymással való kompatibilitása is.

Remek megoldás a problémák kiküszöbölésére, ha komplett hőszigetelő rendszereket választunk, amivel garantáljuk, hogy az egymással legjobban összeillő anyagok fognak kerülni a megfelelő környezetbe.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mire használhatók a tűzálló és impregnált gipszkartonok? (x)
  A szigetelési munkák elmaradhatatlan kiegészítői (x)

További hírek ebben a kategóriában

Ipari járműhöz strapabíró tömlő ...
Hang- és hőszigetelés egyetlen l...
A kardántengely pontos beállítás...
Hívd segítségül a hajfesték-eltá...