Hírek
23200 hír az adatbázisban
A napelemes rendszer hatékonysága (x)
Marketinginfo.hu - 2021-11-19 09:27
PR

A napelemes rendszerek előnyeit ma már mindenki ismeri. Csökkenthetjük vele a kiadásainkat, elérhetjük akár a nulla forintos villanyszámlát is.

A napelem árának megtérülésétől kezdve jelentős összeget spórolhatunk magunk és a családunk számára is, miközben a befektetett összeg az állami támogatásoknak köszönhetően akár nulla forint is lehet.

Akik nem jogosultak a 100%-os támogatásokra, azoknak is különböző pályázati lehetőségek állnak rendelkezésükre.

Mitől függ a napelemes rendszer hatékonysága?

Természetes attól, hogy mindenki, aki napelemes struktúrában gondolkozik, azt szeretné, ha a rendszer a lehető legjobb eredményeket tudná felmutatni, ami jelen esetben az, hogy nem kell többé a villanyszámlák miatt aggódni.

A hatékonyság több tényezőtől függ. Az egyik az időjárási jellemzők, melyek közül a napsütéses órák számán felül a hőmérséklet is jelentős szerepet tölt be. A másik legfontosabb pedig magának a napelemnek a típusa és a teljesítménye. Az A1Solar Q Cells napelemek kiemelkedő hatékonyságú napelemes rendszereknek tekinthetőek.

A Q Cells napelemek a német precizitás megtestesítői, hiszen ötvözik magukban a jelenleg elérhető legmodernebb technológiai újdonságokat, mint például a PERC cellák és az egyedülálló Q.ANTUM technológia.

A napelemek igen sokfélék lehetnek. Az üvegfóliázott rendszerrel szemben az üveg-üveg paneleken alapuló szisztéma jóval magasabb termelést biztosít számunkra, ahogy a monokristályos, illetve polikristályos napelemekkel is jobb eredményeket érhetünk el egy vékony rétegű paneleken alapuló rendszerhez képest.

Talán nem meglepő, hogy a jobb teljesítményű panelek magasabb árfekvésűek, azonban érdemes megfontolni megvásárlásukat, és a jobb minőség mellett dönteni, hiszen ezeket a rendszereket valóban hosszú távra tervezik. A többletköltség ugyan nagyobb befektetést igényel kezdetben, azonban hosszabb távú, akár 30 éves garanciális idő, sőt, több évnyi biztosítás is jár hozzájuk.

Az időjárási tényezők hatása a teljesítményre

Sokan meglepődnek azon a tényen, hogy a napelemes rendszer a nyári időszakban általában nem tud maximális teljesítményt produkálni. Ennek az az oka, hogy a magas hőmérséklet miatt a napelempanelek teljesítőképessége csökken. Éppen ezért, bár kevésbé süt a nap a tavaszi, illetve az őszi szezonban, mégis magasabb eredményeket produkálnak.

Ha csökken a napsütéses órák száma, illetve a felhősebb időszakok alatt kevesebb fény éri a napelempaneleket, akkor emiatt kisebb termelésre számíthatunk. Ugyanígy hatással vannak a produktivitásra a panelekre esett falevelek, illetve a hó is. Ezek letakarításával jelentős többletenergiát termelhetünk.

Napi ingadozások a teljesítményben

Az időjárás változásain túl a napszakok is döntő befolyással bírnak a termelékenységre. Így például az éjszakai órákban egyáltan nincs energiatermelés. A változó körülmények közepette az energiaigényt a szaldós rendszer segítségével hatékonyan kompenzálhatjuk. A jól megtervezett rendszer az összes tényezőt figyelembe veszi.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mennyibe kerül az ingyen energia? (x)
  Hallottunk már a levegős hőszivattyús rendszerekről? (x)
  Napelemes világítások (x)
  Napelemparkokkal csökkenti villanyszámláit a Fővárosi Vízművek
  Napelempark az Audi Hungariánál
  Ehető tányér és napelemes tusoló a Szigeten
  Okospad a Corvin Sétányon
  Bérelve igazán jó az elektromos autó és a napelem

További hírek ebben a kategóriában

Mi lehet az olasz párlatok népsz...
Hogyan gondoskodj az idős kutyád...
Ezért érdemes etetőhajót vásárol...
Itt a megoldás, ha megbízható ka...