Hírek
23447 hír az adatbázisban
50 négyzetméternyi design (x)
Marketinginfo.hu - 2021-11-12 09:25
Design

Nem csak a nagyméretű lakások és házak lehetnek stílusosak, egy kisebb méretű panellakás is lehet ízlésesen berendezett és modern.

Mindössze nagyobb hangsúlyt kell, hogy kapjanak a térnövelő praktikák és a többfunkciós bútorok.

A DODO csapata abban segít most neked, hogy kellően kényelmessé és modernné tudj varázsolni egy kisméretű otthont is.

Az alapszínek

Kis helyiségekben az alapszín mindenképpen valamilyen világos árnyalat legyen, ugyanis ezek optikailag tágítják a teret. Ha a klasszikus fehér neked annyira nem szimpatikus, az utóbbi években a bézs és a krém mellett nagyon keresettek a világosszürke és a barna árnyalatok - ráadásul még most is nagyon trendinek is számítanak. Érdemes neked is valamelyik tónusból választanod az alapszínt, ezzel a puritán megjelenést erősebb színű kiegészítőkkel könnyedén megtörheted.

Nem csak a falakon köszönhetnek vissza a semleges színek, valamelyik központi bútorodat is választhatod ebben a színben, például egy nagyobb szekrényt vagy komódot fehér árnyalatban, ha a letisztultságot akarod kihangsúlyozni.

A DODO webáruházban például többféle különleges komód áll a rendelkezésedre, amik közül bármelyiket választod, biztos, hogy meghatározó jelensége lesz az enteriőrnek.

Többfunkciós bútorok

Az 50 négyzetméter alatti lakások esetében az is lényeges szempont, hogy a bútorok több funkciót is betöltsenek, hiszen korlátozott a hely.

Ma már nagyon sokféle designos beépített szekrényt gyártanak, amik rengeteg tárolóhelyet adnak. Egy jó asztalossal a te igényeidre tudjátok szabni a szekrény tulajdonságait, hány polcra, fiókra van szükséged, kell-e akasztós rész, milyen legyen az ajtó: nyitható vagy tolóajtót szeretnél.

A másik alapbútor, amivel helyet spórolhatsz, az a kinyitható kanapé. Míg esténként a nappalit átalakítod hálószobává, a kanapét pedig ággyá, így az nappal, összecsukott állapotban eltűnik a kíváncsi tekintetek elől.

Dekoráció

Mivel az alapterület kicsi, ezért ne olyan dekorációt válassz, ami még több helyet vesz el. A falat kiválóan lehet használni dekorációs felületként, akár egy képpel, függőpolcokkal, egyéb dísztárgyakkal, amik harmonizálnak a lakás stílusával.

Jöhetnek az élénk színek!

Mivel az alapszín valamilyen semleges, kiegészítők tekintetében bátrabban nyúlhatsz a merészebb színekhez. Bátran szerezz be ágytakarókat, díszpárnákat, vázákat mindenféle élénk variációban. Ezeket aztán cserélheted az évszaknak megfelelően, de tükrözhetik éppen a kedvenc színvilágodat is. Mindent szabad, csak az összhangot kell megtalálnod.

Legyen egy kis zöld is

A panellakás jobban el van szigetelve a természettől, ezért érdemes egy kicsit visszacsempészni a természet hamisítatlan hangulatát. A növények jótékony hatással vannak a lelkünkre is, és a levegőt is tisztítják, ezért mindenképp használd őket!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Gyerekszobába kreatív és praktikus megoldás a falmatrica (x)
  Hogyan dekoráljuk az ablakot? (x)
  Amit az előszoba sugall a lakás belteréről (x)
  Milyen bútor kerüljön a fürdőszobába? (x)
  Így lesz hatékonyabb az irodai tárolás (x)
  Négy oktatási intézmény nyert az MVM okosbútor-pályázatán
  Újrahasznosított reklámponyvából készült bútorok
  Designer iroda a budai villamos remíz helyén
  Elkészültek a jövő strandbútorainak tervei
  A "jövő strandbútorai" a PLÁZSON
  Új generációs utcabútorok Manchesterben

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...
Varródobozok és varrókosarak a h...