Hírek
22867 hír az adatbázisban
4 tipp a fenntarthatóbb háztartásért (x)
Marketinginfo.hu - 2021-10-22 09:42
CSR

A környezetbarát megoldások alkalmazása lassan már nemcsak "divathóbort" lesz, hanem szükségessé válik.

Hiszen a bolygónk igen nagy bajban van, és ha mindenki csak egy kicsit többet tenne a környezetvédelem érdekében, az már rengeteget segítene.

Környezetbarát háztartást vezetni pedig ma már egyáltalán nem nagy feladat. Az alábbi 4 tipp segítségével te is sokat tehetsz egy fenntarthatóbb jövőért.

Háztartási hulladék csökkentése

Egy héten keresztül figyeld meg, hogy mennyi szemetet termeltek otthon. Számolj bele mindent, a konyhai zöld hulladéktól kezdve a műanyag csomagolásokon át a használt papír zsebkendőig. Valószínűleg igencsak tekintélyes mennyiség adódna össze.

Habár a zero waste életmód manapság egyre népszerűbb, viszont igen nagy körültekintést igényel, és nem is mindig lehet kivitelezni. Ha nem is tudod szinte minimálisra csökkenteni a keletkező hulladék mennyiségét, akkor legalább gyűjtsd szelektíven a szemetet, ha pedig kertes házban élsz, akkor komposztáld a zöld hulladékot.

Bevásárláskor használj vászonzsákokat a műanyag zacskók helyett, és ha van a környéken csomagolásmentes bolt, akkor minél gyakrabban vásárolj ott.

Vegyszermentes takarítás

Az átlagos mosószerek és tisztításra alkalmas kemikáliák rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak, ami nemcsak a környezetre káros, hanem ránk, emberekre nézve is. A vegyszerek belégzése ártalmas lehet a légutakra, ha pedig külsőleg érintkezünk velük, irritálhatják a bőrt is.

Meglepő, hogy hány ekcémás, pattanásos, száraz és érzékeny bőrű ember tapasztal javulást, miután felhagy a káros anyagokat tartalmazó, takarításra alkalmas vegyszerek és tisztálkodószerek használatával.

Környezetbarát tisztítószereket a Komforte.hu weboldaláról is beszerezhetsz, így egy csapásra vegyszermentessé teheted a háztartásod. Takaríts szódabikarbónával, használj mosótojást, mosogass öko mosogatószerrel és élvezd a káros vegyi anyagoktól mentes hétköznapokat!

Energiatakarékos megoldások

Az energiafelhasználás csökkentésével nemcsak a rezsiszámla lesz kevesebb, hanem környezetnek is jót teszel. A fűtést programozható termosztáttal lehet a legkönnyebben szabályozni, amivel beállíthatod, hogy éjszaka, vagy napközben, amikor senki sincs otthon, alacsonyabb legyen a hőmérséklet, ám mire hazaértek, kellemes meleg fogadjon.

A régebbi típusú háztartási gépeket érdemes lecserélni modern, energiatakarékos készülékekre. A hagyományos izzók helyett használj LED fényforrásokat, hosszú távon pedig célszerű befektetni egy napelemes rendszerbe, illetve a ház szigetelése is kulcsfontosságú.

Pazarlás csökkentése

A csepegő csap, az égve felejtett villany, a bekapcsolva maradt televízió, és a rosszul záródó hűtőajtó mind-mind olyan dolgok, amik teljesen feleslegesen pazarolják az értékes energiaforrásokat.

Ügyelj arra, hogy mindig jól zárd el a vizet, húzd ki a konnektorból azokat az eszközöket, amiket nem használsz, és kapcsold le a villanyt, ha kimész a szobából!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  2022-es plus size divattrendek (x)
  Hallottunk már a levegős hőszivattyús rendszerekről? (x)
  Fogyasztói változások – a víruson innen és túl
  Nyomtatható és fénymásolható etikett címke (x)
  Amit érdemes elkerülni a takarítás során (x)
  Csapágy, szimering, seeger gyűrű, és amit róluk tudni érdemes (x)
  500 kilogramm háztartási hulladék személyenként
  A háztartások 61 százaléka kap e-számlát aktuális díjairól
  Környezetbarát táskák használatára buzdít a dm

További hírek ebben a kategóriában

A Vodafone új technológiája hall...
Hűtőmágnessel a gyerekek gyógyul...
A Tesco és a Shell együttműködés...
Energiatudatosság és fenntarthat...