Hírek
23446 hír az adatbázisban
Egy kés, ami mindig kéznél van (x)
Marketinginfo.hu - 2021-08-25 10:09
Márkák

Egy jó élű késre nem csak a konyhában lehet szükséged, hanem az élet számos más területén is.

Utazás, kertészkedés, munka, szabadidős tevékenység közben számos helyzet adódhat, amikor vágni kell, ilyenkor jön jól egy zsebkés, ami mindig kéznél van.

Hazai zsebkés történelem

Hazánkban a zsebkéseknek történelmük van. A régészeti leletek szerint már a XIV. században is használták, erre utal az a vasbicska is, amit Visegrádon találtak. A zsebkések használata mindennapos volt a társadalom különböző köreiben: a pásztorok, az iparosok, a parasztok éppúgy használták, mint a katonák és a hivatalnokok.

A zsebkések a praktikusság és a könnyű használhatóság mellett egyben státuszszimbólumok is voltak- minőségükkel, díszítettségükkel utaltak a tulajdonosuk társadalmi hovatartozására. A nagy becsben tartott zsebkések gyakran apáról fiúra öröklődtek.

Mi a zsebkés?

Zsebkés vagy bicska? Az elnevezések ugyanazt az eszközt jelölik. Azt a zsebben hordható kis méretű összecsukható kést, amelynek a pengéje egy csuklós szerkezet segítségével a nyél mélyedésébe fordítható. Az összecsukható zsebkések biztonságos használatát szolgálják a bennük található biztosítékok, amelyek a véletlen nyitást vagy zárást akadályozzák meg.

A zsebkések nem rendelkeznek markolattüskével, a markolat és a penge két különálló egységet alkot, amit egy vagy két tengely kapcsol össze. A zsebkések markolata többféle anyagból készülhet, lehet titán, fa, micarta, alumínium, agancs, szénszál.

Zsebkések napjainkban

A zsebkések számos változatban kaphatóak, az egészen egyszerű egypengés modellektől, a speciális akár 80 funkcióval is rendelkező különlegességekig. Az Extrametál.hu zsebkéskínálatában te is megtalálhatod a számodra legideálisabb típust, akár saját használatra, akár ajándékozási szándékkal keresed a legmegfelelőbbet.

Az Extrametál.hu zsebkései minden igényre találnak megoldást:
 
  • A Victorinox gyár kis, közepes és nagy méretű zsebkései nem véletlenül népszerűek. Míg a kisebbekben akár 17 funkció is fellelhető, és a legújabb modellekben még pendrive is van, addig a nagy méretű, erős felépítésű zsebkések ergonomikus nyélkialakítással rendelkeznek. A gyártó termékei között megtalálhatóak az erős pengével, csontfűrésszel és zsigerelőkéssel ellátott vadász zsebkések is, pengebiztosítással.
  • A SwissTool Spirit és a SwissTool olyan multifunkcionális zsebkések, amelyeket direkt szervizmunkára és professzionális tevékenységekre fejlesztettek ki. A huzalvágótól, a fa- és fémfűrészen át a csavarhúzóig számos funkcióval rendelkeznek, megkönnyítve ezzel akár a ház körüli, akár a szakmunkát.
  • A kirándulókések olyan egyszerű - egy- vagy többpengés zsebkések, amelyek elérhető áron állnak a természetjárók rendelkezésére.
  • Military, harci kések, katonai kések
  • Speciális munkakések - ide tartoznak a kertészkések, a gombaszedő zsebkések
  • Gyerekzsebkések- a biztonságos, lekerekített pengehegy, a gyengébb rugó, a szerényebb élességű penge azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek megtanulják a zsebkések használatát.


Találd meg te is az Extrametál.hu kinálatában azt a kést, ami mindig kéznél van!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szeretsz kényelmesen vásárolni? Most itt a lehetőség! (x)
  Vágódeszka késsel, egy igazi különlegesség (x)
  Milyen a jó sonkakés? (x)
  Kevesebb hús, több zöldség (x)
  A világ 100 legértékesebb márkája

További hírek ebben a kategóriában

A Decathlon új irányvonala
5,7 milliárd forintos tőkeemelés...
Egyedülálló beruházás a BioTechU...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...