Hírek
22818 hír az adatbázisban
Az egykaros csaptelep előnyei, hibalehetőségei és a javítási lehetőségek (x)
Marketinginfo.hu - 2021-08-17 09:56
PR

Amikor álmaink konyháját vagy fürdőszobáját tervezzük, rengeteg kérdés merülhet fel. Ezek egyike a csaptelep és azon belül is, hogy milyen típusút érdemes választani.

Amennyiben az egykaros csaptelep mellett teszik le a voksukat, hasznos lehet végigolvasni az alábbi cikket, hiszen annak jellemzőiről és típushibáiról is sokat megtudhatnak.

Milyen is pontosan az egykaros csaptelep?

Ezek a modern csaptelepek igazán könnyen kezelhetőek, hiszen a víz folyásának intenzitását és a hőfokát akár fél kézzel is tudjuk szabályozni, egyetlen kar felhúzásával, illetve elfordításával. Megjelenésük kimondottan esztétikus, számtalan gyártótól, különböző stílusokban elérhető.

Hogyan épül fel az egykaros csaptelep?

Belső felépítésüket tekintve úgy kell elképzelnünk, hogy két kis kerámialap a forgatások hatására elcsúszik különböző irányokba, zárt állapotban pedig teljesen elállják a víz útját. Ezek a kerámialapocskák kimondottan vékonyra vannak csiszolva, a megfelelő csúszás érdekében pedig speciális, vízálló zsírral vannak bevonva a súrlódásmentes csúszás érdekében.

Gyors vízszerelésre van szüksége? Sejti, hogy probléma van a vízvezetékekkel, de nem találja a hiba forrását? Keresse az S.O.S. Vízszerelés vízvezeték szerelő szakembereit a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy biztosan megoldódjon a problémája!

Az egykaros csaptelep felépítését tekintve alapvetően nagyon hasonlít a hagyományos társaihoz. A korábban említett kerámiabetétek a csap testével egybeöntött kifolyócsőnél találhatóak. A kerámialapkák mozgatását végző kar pedig a csaptelep tetején helyezkedik el.

Tipikus hibák az egykaros csaptelep esetén

Mivel a működési elve lényegesen eltér a tekerőgombos társaihoz képest, a meghibásodási források is eléggé különbözőek az egykaros csaptelepeknél.

Tipikus meghibásodási forrás például a kerámialapocskák közötti zsír kifogyása, és ebből kifolyólag nyikoroghat, vagy akadozva működhet a szabályozókar a csap tetején. Ahhoz, hogy ezt a hibát el tudjuk hárítani, óhatatlanul szét kell szerelni a csaptelepet, majd újra meg kell kenni a kerámialapocskákat a speciális víztaszító bevonóanyaggal.

Megeshet, hogy nem vesszük időben észre a fenti problémát, vagy éppenséggel nem szentelünk neki kellő figyelmet. Ebben az esetben a súrlódás lassan elkoptatja a kerámialapocskákat, amit orvosolni már csak azok teljes cseréjével lehet. Ennek megállapításához persze szintén a csaptelep teljes szétszerelése szükséges.

A perlátor vagy gyöngyözőbetét vízkövesedése is komoly problémákat vethet fel, hiszen emiatt nehezebben áramlik keresztül a víz a csapon. A vízkő megszüntetéséhez le kell hajtani a gyöngyözőbetétet egy szerelőkulcs segítségével, majd egy kíméletes vízkőeltávolítóval kezelni azt. A kíméletes vegyszerre azért van szükség, hogy nehogy kárt tegyen a krómozott felületekben.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Miért praktikus választás az acél kulacs? (x)
  Csapágy, szimering, seeger gyűrű, és amit róluk tudni érdemes (x)

További hírek ebben a kategóriában

Titkok a korrektor használatával...
Így történjen a gésagolyó tisztí...
Hogyan csökkenti a műanyag ablak...
Válasszuk ki a nappalink központ...