Hírek
22800 hír az adatbázisban
4 dolog, amit a macskák ki nem állhatnak (x)
Marketinginfo.hu - 2021-08-16 12:48
PR

Bár imádjuk a cicákat, de azt mégiscsak el kell ismerni, hogy meglehetősen szeszélyes állatok.

Minden gazdi kész listát tudna írni arról, hogy kedvencének milyen dolgoktól áll égnek az összes szőre, abban pedig szinte biztosak vagyunk, hogy az alábbiak közül több is szerepelne rajta:

1. Túl sok babusgatás

Míg egy kutya számára nem létezik olyan, hogy "túl sok figyelem", addig a cicák jól ismerik ezt a fogalmat. Ők sokkal függetlenebb lények, amik bár szintén örülnek a finom falatoknak, a közös játéknak és egy kis simogatásnak, de eljön az a pont, amikor mindezt megelégelik, és inkább egy kis egyedüllétre vágynak.

A túlságosan lelkes gazdik azonban ezt gyakran nem értik, ezért folyamatosan a cica nyomában járnak, vagy elvárják, hogy az állat el se mozduljon mellőlük. Ezzel azonban csak azt érik el, hogy a macska előbb-utóbb agresszívan reagálhat a közeledésre.

Hidd el, hogy a cicád pontosan tudja, mennyi figyelemre van szüksége, ha pedig faképnél hagy, az azt jelenti, hogy most egy kicsit szeretne egyedül lenni. Hamarosan úgyis újra keresni fogja a társaságod.

2. Fürdés

A macskák hírhedten utálják a vizet (habár akadnak olyan ritka kivételek, akik szeretnek pancsolni, de általánosságban nem ez a jellemző), és minden erejükkel tiltakoznak, ha meg akarják őket fürdetni. Persze néha ez elkerülhetetlen, hiszen ha a cica bundája valamilyen bűzös vagy mérgező anyaggal szennyezett, akkor nincs mese, a víz az egyetlen megoldás.

Mindazonáltal csak akkor fürdesd a macskát, ha tényleg indokolt, különben pedig ne tedd ki ezzel felesleges stressznek. A cicák egyébként is nagyon tiszta állatok, folyamatosan "mosakodnak", így nincs szükség arra, hogy rendszeres időközönként vízbe kelljen kerülniük. Legfeljebb csak akkor, ha kifejezetten élvezik a lubickolást.

3. Piszkos alom

Mint említettük, a macskák nagyon kényesek a tisztaságra, ebbe pedig az "illemhelyük" is beletartozik. Ha az alom nincs rendszeresen kitakarítva, akkor a cica egyszerűen megtagadja a használatát, és egy általa alkalmasabbnak vélt helyen (szőnyeg, kanapé, padló) fogja elvégezni a dolgát.

Ha ilyesmi történik, akkor mielőtt leteremtenéd az állatot, mindig ellenőrizd le, hogy vajon nem azért csinálta-e, mert túl piszkosnak találta az almot. Egy megfelelő méretű és kialakítású alomtálca a Petgurutól, mindig friss, tiszta alommal feltöltve garantálja, hogy a macska szobatiszta marad.

Ha viszont ennek ellenére is máshol ürít, akkor az már egészségügyi vagy viselkedési problémákra utalhat, ami bővebb utánajárást igényel.

4. Utazás

A cicáknak megvan a saját területük, ahol ők "uralkodnak" és biztonságban érzik magukat. Érthető, ha egy esetleges utazás miatt feszültek lesznek, hiszen kiszakítják őket a megszokott környezetükből.

Ezenfelül a legtöbb macska csak az állatorvosi vizitek miatt hagyja el az otthonát, így az utazást összekötik a kellemetlen vizsgálattal. Továbbá az autó mozgása hányingert, émelygést okozhat számukra.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Segíts korosodó házi kedvenceden! (x)
  A mömax és a Rex közös kampánya
  Már a Whiskas is CSR-ben erősít

További hírek ebben a kategóriában

Rakj rendet az íróasztalod körül...
Társasok baráti társaságoknak (x...
Segítség! Nem tudom bezárni az a...
A reptéri parkolótól már sima üg...