Hírek
22818 hír az adatbázisban
Gyephézagos térkő: hogy megmaradjon a zöldfelület is (x)
Marketinginfo.hu - 2021-08-16 09:03
PR

Talán mindenki találkozott már a gyephézagos térkővel. Nem egy új keletű megoldás, már nagyon sokszor bizonyított.

A mai napig is nagyon kedvelt, mert kiváló tulajdonságokkal és terhelhetőséggel rendelkezik, és van, amikor egyszerűen nincs is alternatívája.

De nincs is szükség alternatívára, mert tökéletesen ellátja a dolgát, és még tartós is. Lássuk hát, hogy hol és mikor érdemes ezt a térkőtípust választani.

Miért használunk térkövet?

Több oka is lehet annak, hogy térkövezésbe kezdünk. Alapvetően számos szép megoldás közül tudunk ma már választani, így a szépsége is lehetne egy ok. Ennél azonban sokkal komolyabb dolgok állnak a háttérben.

A legtöbben azért választják ezt a megoldást saját portájukon belül is, mert tartós megoldást szeretnének a biztonságos és tiszta közlekedéshez. Ezt pedig tudja egy térkő. Hosszú-hosszú éveken, sőt évtizedeken keresztül hozza stabilan azt, amit tud. És nem elhanyagolható az sem, hogy emellett kiváló megjelenéssel bír, ami ma már egy elengedhetetlen követelmény.

Egy jól lerakott térkő megvéd minket a sártól, latyaktól. Stabil mozgásteret biztosít számunkra saját kertünkben, udvarunkban. Emellett pedig otthonunk díszesebb megjelenéséhez is nagyban hozzájárul.

Különböző célra különböző típusok

Amikor térkövet választunk, akkor persze elsősorban az diktál, hogy melyik tetszik nekünk. Ugyanakkor nem mehetünk el amellett a tény mellett sem, hogy vannak kisebb és vannak nagyobb terhelésre készült térkövek is.

Azt, hogy az egyik és másik típust mire tudjuk használni, nagyban befolyásolja a terhelhetősége. Vannak olyan típusok, amelyek csak gyalogos terhelésre vagy kerékpárosra készültek. Ezek lesznek azok, amelyekből a járdák és gyalogos vagy kerékpáros utak, kertünkben az ösvények is készülnek.

A terhelhetőbb verziók pedig mehetnek autóbejárónak és parkolónak. Mindenhova, ahol jelentős lesz a súlyterhelés.

Gyephézagos térkő: nagy terhelhetőség és zöldfelület

Vannak olyan térkőmegoldások is, mint a Barabás Téglakő Kft. gyephézagos térkövei. Ezek hatalmas terhelést bírnak ki, de egyfajta hibrid megoldással meghagyják a gyepet is a területen. Ez a kiváló tulajdonságuk pedig aranyat ér akkor, ha parkolók kialakításakor előírás a zöldfelületek megtartása. Mert ilyenkor meghagyhatjuk ezen területek zöldfelület mivoltát, és még autóállóvá is tesszük ezeket a területeket.

Akkor is kiváló választás, ha a talaj szerkezete nem engedné meg, hogy parkolók kerüljenek kialakításra. Egy ilyen megoldással könnyen ezek a területek is parkolóvá alakíthatóak.

Óvjuk a gyepet!

Az rendben van, hogy megmaradt a gyep egy része. Viszont ezekkel foglalkoznunk kell! Valamit valamiért ugyebár. Erről pedig sajnos a beton nyári átmelegedése tehet. Könnyebben kiég a fű ezeken a területeken a forró beton ölelésében. Épp ezért öntözéssel kell gondoskodni a megfelelő vízellátásról. Ennek hiánya végzetes.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kerti tárolók: praktikum és rend minden méretben (x)
  A legkülönlegesebb téglaépületeket díjazták
  Átadták Magyarország első pozitív falát
  Fókuszban a kert az IKEA-nál
  Közösségi kert az iskolában- pályázat a Telekomtól
  Design hulladéküvegből

További hírek ebben a kategóriában

Titkok a korrektor használatával...
Így történjen a gésagolyó tisztí...
Hogyan csökkenti a műanyag ablak...
Válasszuk ki a nappalink központ...