Hírek
23437 hír az adatbázisban
Sokan akár fel is mondanának rugalmas munkavégzés nélkül
Marketinginfo.hu - 2021-07-12 11:08
Kutatás

Az alkalmazottak többsége akár ott hagyná a munkahelyét, ha az nem biztosít számára hosszú távon is rugalmas munkakörülményeket-mutat rá az EY 16 országban több mint 16 000 dolgozóval készített nemzetközi kutatása.

A koronavírus-járvány hatására változó igényekhez a cégeknek is alkalmazkodniuk kell, ha versenyképesek akarnak maradni a munkaerőpiacon.

Az irodisták több mint fele (54%) megfontolná, hogy állást váltson, ha nem nyújtanak számára flexibilis munkavégzést a veszélyhelyzet elmúltával. A távmunka az Y-generációnak vált be a leginkább, az 1980 és 2000 között születettek kétszer akkora valószínűséggel mondanának fel, ha teljes munkaidőben vissza kellene térniük az irodába, mint az úgynevezett veteránok vagy baby-boomerek (1940 és 1965 között születettek). A fluktuáció a menedzserek és a vezetők között lehet a legnagyobb, míg legkevésbé azok váltanának, akik már több mint 10 éve egy helyen dolgoznak. A maradás feltételét a technológia és a pénzügy területén kötik leginkább a rugalmas munkavégzéshez a dolgozók az EY felmérésre szerint.

"Egyre többen elvárják a cégüktől, hogy onnan és akkor dolgozhassanak, amikor szeretnének" - hangsúlyozta Farkas Margit, az EY Személyügyi Tanácsadással foglalkozó területének partnere. "A vállalatok vezetése előtt a nagy kihívás, hogy hogyan hozzák összhangba a céges érdekeket és az egyéni igényeket, megőrizve versenyképességüket a munkaerőpiacon. A megfelelő egyensúly megteremtésében sokat segíthet egy olyan globális hálózattal rendelkező tanácsadó cég, mint az EY" - tette hozzá.

A vállalati kultúra szinte minden második (48%) válaszadó szerint kedvező irányban változott a járványhelyzet alatt. A megkérdezettek kétharmada (64%) viszont úgy látja, hogy cégénél fejlettebb technológiai megoldásokra, például stabilabb videókonferencia programokra és gyorsabb internet elérésre lenne szükség.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Versenyelőnyt jelent, ha a cég biztosítja a rugalmas munkavégzést
  Hogyan őrizzük meg hatékonyságunkat irodai környezetben?
  Milyen munkakörökben helyezkedhetünk el a szállítmányozás, fuvarozás területén?
  Minden változik a home office miatt?
  A fővárosban dolgoznának leginkább a nyugdíjasok
  A dolgozóbarát foglalkoztatási forma a Tesco-nál
  Tízből három munkavállaló dolgozik rugalmas munkarendben
  A fiatalok 66 százaléka fizetésemelésre számít
  10-bol 3 magyar munkahely családbarat
  Rugalmas munkahelyet szeretnének a jövő munkavállalói
  A rugalmas munkavégzés vonzereje nő

További hírek ebben a kategóriában

Randstad HR Trends 2024: mire sz...
Az európai és a hazai felhasznál...
Allianz otthonbiztosítási kutatá...
A fiatalok majdnem harmada szere...