Hírek
22799 hír az adatbázisban
Landskroni vár, a kihagyhatatlan látnivaló Karintiában (x)
Marketinginfo.hu - 2021-07-22 10:14
PR

Karintia nevezetességei közül az egyik legkiemelkedőbb a landskroni vár, mely Villach közelében, az Ossiacher See fölé magasodó hegycsúcson található.

A természeti szépségek, az Alpok vonulatai és a számtalan kristálytiszta tó mellett szánjunk időt a megismerésére!

A landskroni vár története

Aki ellátogat Karintiába, nem hagyhatja ki a landskroni várat. Nem is annyira történelmi vonatkozásai, építészeti megoldásai miatt, sokkal inkább egy egyedülálló élményben lehet részünk.

Története II. Albert osztrák herceg idején kezdődik, aki a már álló erődöt megvásárolta és a környéken fontos szerepet betöltő várrá alakította. A Habsburgokat követően több nemesi család birtokában volt, a teljes körű átépítést a Khevenhüller család hozta el számára. Ekkor alakult ki a mai formájában ismert hatalmas reneszánsz palota, ekkor élte fénykorát.

A Khevenhüller családnak az ellenreformáció miatt el kellett hagynia a várat, és állapota romlásnak indult. Később villámcsapás is sújtotta, a helyiek pedig a maradványokat lassan széthordták.

Új életet 1953-ban kapott, amikor megnyitott az étterem, majd folyamatos fejlesztések eredményeként ma egy kiemelt turisztikai látványossággá vált Karintiában.

Élmények a landskroni várban

Ha Karintiát választja úti céljának, unatkozni egy pillanatra sem fog, főleg akkor, ha olyan szállodát választ, mint a Hotel OTP Birkenhof **** wellnessrészleggel, magyaros vendéglátással. Hogy miért jó döntés a Birkenhof? Röviden, a szállodai széles körű szolgáltatások mellett számtalan kirándulás könnyen megvalósítható, hogy minél több élményben legyen részünk.

Például élmények várják a landskroni várban. A vár meglátogatása családok számára egyenesen kötelező, a ragadozómadár show-jával, gasztronómiai élvezetekkel és lélegzetelállító panorámával csábítja a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

Egy enyhén meredek ösvényen érjük el a középkori hangulatot idéző várat, melynek panorámaterasza - az étterem részeként - fenséges kilátással várja a látogatókat. A lábainál elterülő Ossiacher See mellett páratlan kilátás nyílik a Villachi- és a Gailtali-Alpokra, valamint a Karawankák felé.

A vár hátsó felében egy látványos ragadozómadár-show részesei lehetünk, de egyénileg is megszemlélhetjük a gyűjteményt, a várfalakon, bástyákon pedig egy érdekes miniállatkerttel találkozunk.

Majom-hegy, ahol az élmények fokozódnak

A landskroni vár a hatalmas ragadozó madarakkal, illetve a lenyűgöző kilátással már önmagában is megér egy kirándulást, viszont ha már itt járunk, akkor a Majom-hegy se maradjon ki.

Mintegy 4 hektáros erdős területen alakítottak ki - a turisták nagy örömére - egy majomparkot, ahol 170 makákó él szabadon. A majmokat vezetett túra keretében látogathatjuk, ismerhetjük meg közelebbről. Etetés vagy fürdőzés közben megfigyelni őket szerencse, garantált, hogy az élmények fokozódnak.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mik a legromantikusabb esküvői helyszínek az országban? (x)
  Órával csábítanak Oregonba

További hírek ebben a kategóriában

Rakj rendet az íróasztalod körül...
Társasok baráti társaságoknak (x...
Segítség! Nem tudom bezárni az a...
A reptéri parkolótól már sima üg...