Hírek
22800 hír az adatbázisban
Kanapéárak a realitás talaján (x)
Marketinginfo.hu - 2021-07-10 12:44
PR

Az ülőgarnitúrák és a kanapék árának megértéséhez ismernünk kell, hogy miből áll össze a végső ár.

Mindezek ismerete segít abban, hogy megértsük a kanapék árazását, másrészt tudatosabban rakhatjuk össze, tervezhetjük meg saját kanapénkat, a kritériumok ismeretével. Nézzük!

Miért érdemes ismerni az árazást?

Ha tisztában vagyunk azokkal a tényezőkkel, amelyek befolyásolják a kanapé és az ülőgarnitúra árát, akkor tudatosabban tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelőt. Így könnyebb lesz eldönteni, hogy milyen anyag, elrendezés, méret a legmegfelelőbb számunkra. Illetve a kiegészítő funkciók kiválasztásában is következetesebbek lehetünk.

Ráadásul a számunkra ideális árú kanapé megtalálásához is hozzásegít minket ez a tudás. Főleg, ha tisztában vagyunk azzal, hogy sarokkanapé extra funkciókkal együtt is elérhető áron vásárolható meg. Első osztályú kárpitozással, jó minőségű töltettel és rugózással is. Miért? Mert nem a legfrissebb divat szerinti kivitelezés jellemzi, nem a legújabb kollekció tagja, ezért alacsonyabb az ára.

Egy kanapé pedig akkor is lehet stílusos, ha nem a legújabb divat szerint készült. Sőt, a stílusban is időtálló darabok a legértékesebbek.

Kiegészítő funkciók

A multifunkcionalitás is drágábbá tesz egy kanapét. Tehát ha ágyazható és ágyneműtartós kanapét választunk, akkor készüljünk fel arra, az ára magasabb lesz. Miért? Mert ezeknek a kanapéknak és ülőgarnitúráknak a tervezése és az anyaghasználata is költségesebb.

Arról nem is beszélve, hogy mi a helyzet, ha ez a kanapé még moduláris is. Hiszen a moduláris kanapék megtervezésekor a designnak kell találkoznia a praktikummal, mely ebben az esetben a sokoldalúság. Hiszen a moduláris kanapékat többféle módon lehet alakítani. Lehet egyenes vagy L-alakú kanapé, de akár egy kis darabokból álló ülőgarnitúra is. Persze a modularitás korlátai is a kanapé árától, tervezésétől függnek.

Érdemes mérlegelnünk, mikor ülőgarnitúrát vásárolunk. Nekünk szükségünk van a plusz funkcióra, a megváltoztathatóságra? Gyakran vagyunk kénytelenek átrendezni a nappalinkat a sokoldalúság igénye miatt? Ez főként a lakásokban élő családokra vagy párokra igaz. Ahol a kanapé lehet térelválasztó, vendégágy, de akár megbeszélések vagy a home office-ban folytatott munka eszköze is.

Rugózás és kényelem

A rugózási konstrukció is számít a kanapék esetén, hiszen ahogy az ágyaknál, úgy a kanapéknál is a kényelem és a hosszú élettartam esélyét jelenti a megfelelő matrac és rugózás.

A kanapé ára tehát függhet attól, hogy milyen rugózású kialakítással rendelkezik. Amennyiben a kialakítás extrém komfortosnak számít, úgy az ár is magas lehet. De mi számít extrém komfortos kialakításnak? A kanapék rugózása általában szivacsos, hideghabos, hullámrugós, esetleg az utolsó kettő kombinációjából álló konstrukció szokott lenni.

A hideghabos és a a hideghabos-hullámrugós kanapék puhák és kellemes rugózásúak, ezért valamennyivel drágábbnak számítanak, mint társaik.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Válasszuk ki a nappalink központi részét úgy, mint egy profi! (x)
  Milyen bútor kerüljön a fürdőszobába? (x)
  Tehertaxi, avagy így szállíttassa el egyetlen bútorát (x)
  Négy oktatási intézmény nyert az MVM okosbútor-pályázatán
  Kanapé két személyre (x)
  Újrahasznosított reklámponyvából készült bútorok
  Elkészültek a jövő strandbútorainak tervei
  Új generációs utcabútorok Manchesterben
  Rápörgött az internet népe a magyar dizájnbútorra

További hírek ebben a kategóriában

Rakj rendet az íróasztalod körül...
Társasok baráti társaságoknak (x...
Segítség! Nem tudom bezárni az a...
A reptéri parkolótól már sima üg...