Hírek
22799 hír az adatbázisban
Tanácsok az inzulinrezisztencia diétához (x)
Marketinginfo.hu - 2021-06-28 05:43
Egészségmarketing

Az internet telis-tele van tanácsokkal az inzulinrezisztencia diétával kapcsolatban. Annyi az információ, hogy könnyű elbizonytalanodni az új étrenddel kapcsolatban.

Cikkünkkel segíteni szeretnénk abban, hogy mit is kell pontosan betartani az IR diéta során.

Inzulinrezisztencia esetén fontos a megfelelő minőségű szénhidrátok bevitele. Ezek a lassan felszívódó szénhidrátok, például a teljes kiőrlésű pékáruk, a száraz hüvelyesek és a zöldségek. Szóval érdemes előnyben részesíteni a lassan felszívódó szénhidrátokat IR esetén.

Milyen ételeket érdemes kerülni az IR diéta során?

Az inzulinrezisztencia diéta során a cukrot mindenképpen érdemes kiiktatni az étrendből, és helyette más alternatívát kell keresni. Továbbá javasolt kerülni a fehérlisztet és a belőle készült pékárut, illetve tésztákat.

Az abonettet és a puffasztott rizst sem érdemes önmagukban fogyasztani, célszerű belőlük szendvicset készíteni. Így az abonettel és a puffasztott rizzsel együtt fogyasztott zsír és fehérje lassítja a szénhidrát felszívódását.

Összetevők listája és tápanyagtartalom

Az inzulinrezisztencia diéta során a termékek címkéjén mindenképpen meg kell nézni az összetevők listáját és a tápanyagtartalmat. Kiemelt figyelmet kell kapnia a szénhidrátoknak és a rostoknak. Érdemes olyan pékárut választani, mely legalább hatvan százalékban tartalmaz teljes kiőrlésű lisztet, a rosttartalma pedig legalább 7-8 legyen, de inkább több.

A tejtermékekben található laktóz felszívódása közepes gyorsaságúnak mondható. A laktózmentes tejtermékek pedig még gyorsabban szívódnak fel. Ennek mi az oka? Ezeknél a termékeknél a laktózt egy bizonyos enzim hozzáadásával glükózra és galaktózra bontják, melyek gyorsabban szívódnak fel. Az inzulinrezisztencia diétával kapcsolatban érdemes felkeresni a BioPowerShop oldalát, ahol személyre szabott tanácsadással és étrenddel segítenek.

Milyen konyhatechnológiai eljárásokat lehet alkalmazni IR esetén?

Nemcsak az alapanyagok minőségére kell kiemelt figyelmet fordítani. A megfelelő konyhatechnológiai eljárások alkalmazása is rendkívül fontos, például a zöldségeket érdemes roppanósra párolni és a tésztákat pedig al dentére főzni.

Érdemes kerülni a turmixolást és a túlfőzést, mivel ezek az eljárások roncsolják az élelmiszerekben található sejtfalakat, és így könnyebben felszívódnak a bennük található szénhidrátok. Amennyiben mégis turmixolásra kerülne sor, érdemes a smoothie mellé fogyasztani magas rosttartalmú kekszet, ami lassítja a szénhidrát felszívódását.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  4 pozitív hatás, amit a paleolit diétától várhatsz (x)
  A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa
  Felejtsük el a drasztikus fogyókúrát!
  Megjelent a Végtagmentő applikáció
  Féllábú Mikulás hívja fel a figyelmet a cukorbetegségre
  Nem lesz marketingeszköz a diabetikus termék megjelölés
  Cukorbetegeknek fejleszt a Google
  Cukorbetegeknek készít kontaktlencsét a Google

További hírek ebben a kategóriában

Kép: douglas.hu Hogyan sminkelj nyáron? (x)
2022-07-11 11:25
Védekezzünk hatékonyan az élőskö...
Hogyan mérsékelhető természetes ...
A megfelelő tisztítószerek kivál...
Mi az, amit a porcelán héjról tu...