Hírek
22800 hír az adatbázisban
Könnyítsük meg mozgássérült szeretteink életét egy korszerű kerekesszékkel (x)
Marketinginfo.hu - 2021-06-23 09:43
Egészségmarketing

Az idős koruknál vagy egészségi állapotuknál fogva a mozgásukban korlátozott személyek mozgatása nem könnyű feladat.

Az egész életminőségüket befolyásolja, hogy mennyire biztosított számukra a mobilitás. Még a teljesen ágyhoz kötött betegek esetében is rendkívül fontos a rendszeres átmozgatás.

Azonban nagyban javítja a betegek, ápoltak közérzetét, ha szabadabban tudnak mozogni. A mai, korszerű kerekesszékekkel ez megvalósítható, így nagyobb önállóságot biztosíthatunk mozgáskorlátozott szeretteinknek.

Modern kerekesszékek kínálata

A rehabilitációs és gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzletek számos kerekesszékmodellt kínálnak a betegek számára. Egy kényelmes, könnyen mozgatható szék sokkal kényelmesebb az ápolt számára. Ráadásul az ápoló dolgát is nagyban megkönnyíti egy olajozottan mozgatható kerekesszék.

Igazán komfortosak a párnázott székek, amelyeknek minden pontja állítható. Így tökéletesen testreszabhatjuk minden részletét, ezzel is növelve a kényelemérzetet. Ne feledjük, hogy sok beteg akár az egész napját ezekben a székekben tölti. Épp ezért fontos, hogy a lehető legjobban érezzék magukat, miközben ülnek.

Kerekesszékek gyerekek számára

A kicsik között is előfordul, hogy valamilyen oknál fogva kerekesszékre van szükségük. A BükkösMed gyógyászati webáruház által forgalmazott, gyerekeknek tervezett kerekesszék segíti a mozgatást. Az, hogy a szék különböző tartozékai állíthatóak legyenek, a gyerekek esetében még fontosabb.

Ahogy nőnek, fejlődnek, úgy szükséges a testükhöz igazítani a kerekesszéküket. Így rugalmasan változtathatjuk a kerekesszékük paramétereit. Ennek köszönhetően egy szék hosszú évekig szolgálhatja a gyerekeket és a szüleiket.

Egyéb, betegmozgatást segítő eszközök

A kerekesszékek mellett számos egyéb gyógyászati eszköz van, melynek célja a betegek könnyebb mozgatása. A betegemelő liftek segítségével felnőtt embereket tudunk egyszerűen felemelni és mozgatni. Ez nagyban megkönnyíti például a napi tisztálkodást vagy a toalett használatát.

A csúsztatható lepedőkkel az ágyban fekvő betegeket tudjuk átforgatni, átmozgatni a testüket. Ez a felfekvések és az izmok sorvadásának megakadályozása miatt nagyon fontos. Igyekezzünk minél többet mozgatni az ápoltakat, ez hozzájárul az állapotuk romlásának megelőzéséhez. Ráadásul mentálisan is jót tesz a lehetőségekhez képest aktív tevékenység.

Fürdőszobai eszközök betegek mozgatásához

Az általános állapot megőrzése szempontjából kiemelt jelentősége van a mindennapi higiénia fenntartásának. A fürdőszobai tusolószékekkel, melyek kerekeken gurulnak, ki tudjuk vinni a beteget a fürdőbe. Az ülőhelyzet stabilitást biztosít, a széket beguríthatjuk a tusoló alá.

Igyekezzünk a lehető legönállóbb tisztálkodást biztosítani, ennek a méltóság, az önbecsülés szempontjából van jelentősége. Ennek megőrzése is nagyon fontos.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Speciális bevásárlókocsikat vezet be az Auchan
  Speciális sífelvonó a gyermekek és mozgássérültek számára
  Mozgássérült sportolókat támogatott a BMW
  Nem kell sorba állni a Tesco pénztárnál

További hírek ebben a kategóriában

Kép: douglas.hu Hogyan sminkelj nyáron? (x)
2022-07-11 11:25
A modern civilizáció egyik népbe...
Védekezzünk hatékonyan az élőskö...
Hogyan mérsékelhető természetes ...
A megfelelő tisztítószerek kivál...