Hírek
22762 hír az adatbázisban
A tornacipők és a sportcipők sikerének titka (x)
Marketinginfo.hu - 2021-06-17 13:34
Egészségmarketing

Mindenki figyelemmel kíséri a divatos tornacipők és sportcipők kínálatát.

A divatos női, férfi vagy gyerek tornacipők választéka ugyanis mára hatalmasra nőtt. Már nemcsak testnevelésórán húzzuk a lábunkra, hanem tulajdonképpen mindenhol előkerülhetnek. Legyen szó esküvőről, városlátogatásról, esetleg otthoni sétáról, minden alkalomra találhatunk megfelelő színű és fazonú darabot. De vajon mi a titka ezeknek a lábbeliknek?

A tornacipők és a sportcipők sikere

Ezek az egyedi termékek nemcsak rendkívül kényelmesek, hanem igazán popkulturális viseletté váltak az évek alatt. Nagy divatjuk a 2000-es időszakban volt, azóta pedig nem sikerült őket letaszítani a trónról. A gyerekek mellett a felnőttek is előszeretettel hordják ezeket, hiszen még a lurkók után is könnyebb bennük a rohangálás.

A lábbelik esetében nem kell azonnal az iskolai tornaórára gondolni. Persze mondhatjuk, hogy 2021-ben már inkább az edzőcipők dominálnak, ám jócskán akadnak még olyan személyek, akik inkább a színes darabok mellett teszik le a voksukat.

A tornacipők történelme

A vászon felsőrész és a kényelmes gumitalp találkozására az 1960-as évekig kellett várnunk, ugyanis csak ekkor fejlesztették ki az első tornacipőket. Előtte sok esetben gondot okozott a túl puha és veszélyes talp, amely nem segítette elő a biztonságos járást. Nem tartotta jól a lábat, ennek hatására pedig jobban érezhetőek voltak az egyenetlen talajrészek. Ekkor jött a tornacipő, amely megváltoztatta világot.

Az innovatív technológiának hála tehát 1960 környékén készültek el az első prototípusok, amelyet később viszonylag könnyen tudtak nagy mennyiségben újragyártani. A változatos színek és formák pedig azonnal meghódították a világot, hiszen addig nem volt ennyiféle és -fajta lábbeli a piacon. Az emberek végre egyediek lehettek, hiszen választhattak a rikító pink, a neonzöld vagy éppen a mintás darabok közül.

A tornacipők azonban szép lassan sportcipőkké alakultak, így egyre több futó-, edző- és tenisz lábbeli került a boltok polcaira. Ezeket manapság már nemcsak az edzőteremben viseljük előszerettel, hanem nagyon sokan használják utcára és eseményekre egyaránt.

A sportcipők előnyei

De vajon mi az, ami a szín mellett még előnyként szolgálhat? Hát persze, hogy a mozgás szabadsága! A sportcipőket szinte egész évben hordhatjuk, persze kisebb túlzással. Mivel tavasztól őszig rengeteg időt töltünk a szabadban, így nem árt, ha van otthon egy olyan darab, amivel szinte bárhová eljuthatunk.

A BORGO webáruház kínálatában szinte minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere, így nem kell aggódni az egyediség és a stílus miatt sem. Bátran viseljünk felnőttként is egy modern lábbelit, amit hosszú távon a talpunk is meg fog hálálni. Kevesebb bokasüllyedéses problémára, gerincfájdalmakra és térdproblémákra számíthatunk, ha egy olyan lábbelit választunk, amely jól tartja a bokát is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  2022-es plus size divattrendek (x)
  Hatalmas érdeklődés a sneaker piacon! (x)
  Hogyan válasszunk a gyereknek sportcipőt? Ezekre kell figyelni! (x)
  1000 hátrányos helyzetű diák kap vadonatúj sportcipőt
  Páratlan cipőkampány az Adidastól
  A Designworks által tervezett BMW sportcipő
  Bombaformában a sportcipők
  Reklám: terepjáró sportcipő a Reebok-tól
  Egyre többet sportolunk
  Sportcipőket hasznosítanak újra a Triatlon VB alatt

További hírek ebben a kategóriában

Mi az, amit a porcelán héjról tu...
Családi egészségbiztosítás ̵...
Állítsuk a bélbaktériumokat az o...
Középpontban a láb: te hogyan áp...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...