Hírek
22673 hír az adatbázisban
Nem csak a méhek számára, az embereknek is nagyon hasznos a méhpempő fogyasztása (x)
Marketinginfo.hu - 2021-06-17 12:27
Egészségmarketing

A méhpempő elsődlegesen az anyaméh számára szolgál tápanyagként, azonban az emberek számára is rendkívül egészséges a fogyasztása.

A kutatók akkor figyeltek fel a méhpempő jótékony hatására, amikor észrevették, hogy az ugyanazon petéből keletkező anyaméh és munkásméhek fejlődése mennyire eltér.

Tulajdonképpen kijelenthető, hogy a munkásméh egy nemileg fejletlen nőstény, párzásra és peterakásra alkalmatlan, élettartama nyáron 6-8 hét, azonban az anyaméh, ami a méhpempő közegében fejlődött és abból táplálkozott, nemileg teljesen fejlett, és 3-5 év közötti időtartamot érhet el. Ez az eltérés valószínűleg annak köszönhető, hogy az anyaméh jóval több méhpempőhöz jut, mint a munkásméh.

A méhpempőről röviden

A méhpempőnek fehéres színe van, állaga zselészerű, íze erősen savanyú, enyhén cukros. A csodaszer, ahogy a levegővel érintkezik, besűrűsödhet, illetve a színe is kicsit sötétebbre változhat.

A kutatások bebizonyították, hogy a méhek garatmirigyében termelt anyag az emberi szervezetre is rendkívül jó hatással van. Nem véletlen, hiszen majdnem minden vitamin megtalálható benne, így a B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-, D-, E- és H-vitamin is.

A méhpempő felhasználása sokrétű

A méhek által előállított csodaszer alapvetően az emberek számára mind külső, mind belső felhasználásra is alkalmas, alkalmazása során kiválóan társítható különböző anyagokkal.

Külső felhasználás során rendkívül jól kihasználható gyulladáscsökkentő hatása. Elmondható az is, hogy a méhpempő és annak a felhasználásával készült termékek antibakteriális hatásúak, ezért a sérült bőrfelületeket fertőzésmentesen tartásában is segíthetik testünk funkcióit. Támogatja a sebgyógyulást, és a sejt megújító képességet is fokozza. E hatását kihasználva akár kozmetikai készítmények alapanyagaként is jól igénybe vehető.

Belsőleg antioxidáns hatását is jól ki lehet használni, de több szempontból is jótékony hatással van az emberi szervezet számára. Egyes gyártók bizonyos alapanyagokkal együtt használják termékeikben a méhpempőt, ezzel is erősítve a két vagy több különböző alapanyag hatását.

A méhpempő összességében segíti az immunrendszert, de egy-egy jó tulajdonságát kiemelve elmondható, hogy koleszterinszint-csökkentő hatású, mely paraméterével képes a szívbetegségek kockázatát is mérsékelni. Rendszeres fogyasztása a vérnyomásra is jó hatással van, összességében védi a szívet és javítja a keringést. E képessége talán a kutatások által bebizonyított specifikus fehérjetartalmának köszönhető, melyek a vénák és artériák simaizomsejtjeire vannak jótékony hatással.

A vércukor szempontjából is előnyös a méhpempő hosszú távon történő fogyasztása, ugyanis azt is képes csökkenteni. Egyes kutatások szerint az agyi működéseket is javítja, illetve még az öregkori elbutulás, szklerózis multiplex vagy Alzheimer-kór esetében is segíthet.

Számos jó tulajdonságát kihasználva érdemes a méhpempő vagy angol nevén royal jelly tartalmú termékeket fogyasztani, többféle méhpempő-készítmény létezik már a piacon, érdemes megkeresni, és rendszeresen alkalmazni azt, ami a legjobban beválik.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tudjon meg mindent a méhpempőről! (x)

További hírek ebben a kategóriában

Kép: aranyeresseg.hu A proktológia területe (x)
2021-09-23 09:59
Ezért kell tekerni a biciklit (x...
Szérumokkal a hosszan tartó szép...
CBD olaj, a természetes fájdalom...
A Közel-Keletről származik a fan...