Hírek
23448 hír az adatbázisban
Melyik motorolajat válasszuk? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-06-17 11:56
Márkák

Az autó nem egy olcsó használati tárgy, ezért mindenki igyekszik vigyázni a sajátjára. Ebből a szempontból rendkívül fontos a megfelelő motorolaj alkalmazása.

Fontos, hogy mindig a gyártó által meghatározott specifikációt kövessük.

Konkrét márkájú motorolaj keresése

Ha már azt tudjuk, hogy pontosan melyik gyártó által forgalmazott motorolajok közül szeretnénk választani, akkor viszonylag könnyű dolgunk van. Olyan kenőanyagokkal foglalkozó webáruházak, mint az OlajShop.hu, rendelkeznek keresőfunkcióval.

He elkezdi beírni az olaj megnevezését, akkor a felugró lehetőségek közül egyszerűen kiválaszthatja a keresett kiszerelést. Másik alternatíva az OlajShop.hu "Személyautó motorolaj" kategóriája.

Itt lépésről lépésre kereshet kenőanyagot, például kiválasztva a Castrol márkát, majd a 10W-40 típust, ahol pedig a pontos termékek közül válogathat.

Ha nem tudjuk a motorolaj típusát

Amennyiben tisztában van azzal, hogy mi a keresett motorolaj specifikációja, de a konkrét típust nem ismeri, nincs nehéz dolga. Ha rákeres az adott specifikációra egy arra alkalmas honlapon, akkor az eredmények között máris ott lesz a kívánt termék.

Az OlajShop.hu azonban erre a feladatra is felkínál egy alternatívát. A "Személyautó" motorolaj" kategória "Gépgyártói Jóváhagyás Szerint" nevezetű menüpontja alatt kiválaszthatja az adott specifikációt. Ennek alapján pedig a konkrét motorolajok közül válogathatja ki az adott kenőanyagot.

Ha semmit nem tudunk a szükséges motorolajról

Abban az esetben sem kell kétségbe esni, ha nem ismeri azt a kenőanyagot, amire szüksége van, ráadásul ötlete sincs, hogy hol találja ezt az információt. Engedje meg, hogy segítsünk ebben.

Minden autó rendelkezik egy gépkönyvvel. Ennek a végén minden esetben megtaláljuk azokat az utasításokat, amiket a motorolajjal kapcsolatban határozott meg a gyártó. Ha pedig ismerjük a specifikációt, viszonylag egyszerű dolgunk van.

Mint már említettük, az OlajShop.hu webáruház keresőjével vagy a termékkategóriák között kutatva kiválaszthatjuk az ennek megfelelő kenőanyagot. Előfordulhat azonban, hogy nincs rendelkezésre álló gépkönyv, ami ezt a folyamatot megnehezítheti.

Az OlajShop.hu azonban ilyen helyzetekre is tartogat megoldást. A "Milyen olaj kell az autómba?" menüpont ezt a kérdést meg is válaszolja. Maga a link egy listához továbbít minket, ahol rengeteg márkát találunk egy hosszú felsorolásban.

Minden márka egy keresőt takar. Mivel gyári keresőkről van szó, egy-egy autótípushoz nem csak egy motorolajat ajánlanak fel, érdemes lehet más cégeknél is megismételni ezt. Legalább 2-3 keresés eredményét érdemes átböngészni.

A Castrol, Eurol és Shell motorolaj-kereső felületei igen jól használhatóak, egyszerűen rávezetnek a megfelelő termékre. Az eredmény alapján pedig a korábban említett módokon tudja megvásárolni a kenőanyagot.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mit tud nyújtani egy minőségi motorolaj? (x)
  Mindig válasszunk megfelelő csiszológépet! (x)
  Így működik a gyújtótrafó, és ezek a hibái lehetnek (x)
  Ezért jó választás a Gumitop.hu, ha autógumit vásárolnál (x)
  Megszüntet több ezer munkahelyet a Volkswagen csoport
  Az ideális autórádió vagy hifi kiválasztásának fontossága (x)
  19 százalékkal nőtt az új személyautók eladása
  A Volkswagen 15 milliárd eurós beruházást jelentett be
  Visszaesett a Skoda autók eladása
  A szlovák Jaguar Land Rover is két műszakosra növeli a gyártást

További hírek ebben a kategóriában

A Decathlon új irányvonala
5,7 milliárd forintos tőkeemelés...
Egyedülálló beruházás a BioTechU...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...