Hírek
22697 hír az adatbázisban
A pálmák aranya (x)
Marketinginfo.hu - 2021-06-17 10:44
PR

Az Amazonas vidékén él egy pálma, amely a mi kárpát-medencei flórához szokott szemünknek valóban csak egy pálma.

Az Amazonas népének azonban bevételi forrás. Ennek a fának minden része felhasználható: a levele szőnyegként vagy tetőfedő anyagként használható, a kérge jó fűtőértékű, gyümölcse magas tápanyagtartalmú liszt alapanyaga, olaja pedig a kozmetikai ipar legújabb csodaszere.

A babassu pálmáról és annak esszenciájáról, a babassu olajról van szó. A laurinsav miatt erőteljes bőrpuhító olaj, szobahőmérsékleten folyékony állagú, óvni kell a napfénytől, mert az rontja a hatását. Kimondottan gyorsan felszívódik, ezért testápolónak tökéletes a zsíros érzés elmaradása miatt. Ebből adódóan a hajvégekre kenve sem nyújt zsíros, csatakos érzetet, hanem azonnal beszívódik. A száraz, töredező hajvégeket hidratálja, lággyá, puhává teszi.

Amikor a haj elfárad

A haj is képes elfáradni. Ilyenkor elfogy az energiája, megáll a növésben, száradni, töredezni kezd, eltűnik a ragyogása és egy lapos semmivé válik a fejtetőn. Okozhatja egy élethelyzet, egy betegség, bármi, ami nagy energiát visz el a szervezetből. Ilyen esetekben lehet alkalmazni a keratinterápiát, amely nagyon gyors és látványos eredménnyel jár. Évente három alkalommal végezhető, mert ennél többször nem szabad beleszólni a haj életciklusába.

Ez egy hajsimító kezelés, amely úgy rekonstruálja a beteg hajszálakat, hogy belülről tölti fel őket keratinnal. A keratin tulajdonképpen minden szaruréteg, így a haj, köröm, az állatok patájának, tollazatának egyik legfőbb alkotóeleme. Instabil protein, tehát haj esetében a hajfestés, melírozás, dauerolás esetén "megborul", lebomlik, így a sokat festett, nem jól kezelt haj egy idő után elfárad, fénytelenné, töredezővé válhat.

A haj 97%-a keratin, így jó, ha belülről is segítünk neki. Fehérjedús táplálkozással, sok vízfogyasztással sokat tehetünk a hajunk egészségéért. Ez nem minden esetben elég. Ilyenkor lép színre a keratinos kezelés, amely során a babassu olaj is szerepet kap.

Keratinterápia

A szalonban egyszerű a terápia, hiszen a fodrász csinál mindent. Már elérhetők azonban azok a termékek, amelyek otthoni használatra készülnek. A sampon-kondicionáló-fluid hármas elfér a fürdőszobában, így amikor szükségét érzed, élhetsz velük. A samponnal kétszer kell hajat mosni, hogy a hajszálak teljesen tiszták legyenek. Ezután jön a kondicionáló, amelynek nagyjából öt percnyi hatóidő szükséges. Ez alatt a keratin elkezd beépülni a hajszálakba, és elkezdődik az újjáépítési folyamat. Végül a fluid teszi teljessé a kezelést.

Ezután zárásként pár csepp a babassu olajból a hajvégekre, és kész. A haj megtelik keratinnal, újjáépülnek a rostok, visszanyeri ragyogását és puhaságát, ráadásul a hajvégek is egyben maradnak. Az eredmény azonnali, látványos, így a szkeptikusokat is meg lehet győzni. Nem feltétlenül az olló a megoldás, érdemes előbb a probléma gyökerére hatni.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan kezelhető a hajhullás? (x)
  Hajápolási tippek a téli hónapokra (x)
  Biogáz a halhulladékból

További hírek ebben a kategóriában

A tökéletes mosógépek kiválasztá...
A turisztikai ügynökség téli ors...
Miért érdemes ruhát adni a kutyá...
A bankszámlakivonatokra is nagy ...