Hírek
23448 hír az adatbázisban
Első újrahasznosított Barbie
Marketinginfo.hu - 2021-06-10 09:09
Márkák

Barbie Loves the Ocean néven érkezik a Mattel első újrahasznosított, óceánba tartó műanyagból készült divatbaba kollekciója.

A Mattel bemutatja első újrahasznosított, a tengereket potenciálisan szennyező műanyagból készült divatbaba-sorozatát. A Barbie Loves the Ocean kollekció bevezetése összhangban van a vállalat fenntarthatósági vállalásával, mely szerint 2030-ig a gyártó termékei és csomagolásuk 100%-ban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagból készülnek majd.

A Barbie Loves the Ocean kollekció három olyan babát tartalmaz, amelyek teste 90%-ban újrahasznosított, óceánba tartó műanyag alkatrészekből készült, de a sorozat részeként egy olyan "Együtt a Földért" strandbisztrót és kiegészítőket is piacra dob a gyártó, amelyek több mint 90%-ban újrahasznosított műanyagból készültek, a korábban megszokott magas minőségben. A játékgyártó további célja, hogy 2021 végéig a csomagoláshoz 95%-ban újrafeldolgozott vagy FSC tanúsítványú papírt és farostot használjanak.

"Az új Barbie kollekció bevezetése része a Mattel azon törekvésének, hogy a márka minél több vásárlóját környezettudatosságra inspirálja" - mondta Török Kata, a Mattel Magyarországi brand managere. "A Mattelnél a gyerekkor csodájának felfedezésére és a bennük rejlő lehetőségek kiaknázására bátorítjuk a következő generációt. Komolyan vesszük ezt a felelősséget, és továbbra is azon dolgozunk, hogy a gyerekek egy olyan világban élhessenek, amely maga is tele van lehetőségekkel. Hiszünk abban, hogy akár egy játékbaba is képes a változást elindítani, mégpedig a sokszínűség, a befogadás, az esélyegyenlőség és a fenntarthatóság terén egyaránt."

A fenntarthatósági törekvéseinek részeként a játékgyártó a közelmúltban elindította "Egy jobb jövő felé vezetünk" programját is, amelynek célja, hogy 2030-ig minden Matchbox kisautó, játékszett és csomagolásuk esetében 100%-ban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagra térjen át. Tavaly emellett a Mattel számos olyan játékot is bemutatott, amelyek megfelelnek ennek az elkötelezettségnek, beleértve a bioalapú műanyagokból készült Fisher-PriceŸ Baby's First Blocks és az itthon is kapható Fisher-PriceŸ Rock-a-StackŸ termékeket, valamint a három bioalapú műanyagból készült MEGA BloksŸ készletet és az UNOŸ Nothin 'But Paper-t, az első celofán csomagolóanyagok nélküli, teljesen újrafelhasználható UNOŸ paklit.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  2022-es plus size divattrendek (x)
  Az Ogilvyvel ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Barbie
  Volt rögbijátékosról mintázták az első maori Barbie-babát
  Lekerülhet a boltok polcairól a Frida Kahlót ábrázoló Barbie baba
  A nőnapi új Barbie babák
  Emberibb külsőt kapott Barbie
  Fiktív jövőképeket ad a Barbie-kkal való játék
  Vállalkozásra buzdít Barbie
  Betiltották a Barbie-t Iránban

További hírek ebben a kategóriában

A Decathlon új irányvonala
5,7 milliárd forintos tőkeemelés...
Egyedülálló beruházás a BioTechU...
Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár...