Hírek
22799 hír az adatbázisban
Különleges, fenntartható működésű repülőket vásárol a UPS
Marketinginfo.hu - 2021-05-25 09:08
CSR

A UPS Flight Forward nevű leányvállalatán keresztül elektromos meghajtású, függőleges fel- és leszállásra képes, úgynevezett eVTOL repülőgépek vásárol a Beta Technologiestől.

A cég hasonló befektetések révén támogatja a kisvállalkozások működését fenntartható megoldásokkal.

A tervek szerint a UPS Flight Forward flottájába 2024-től kezdve állhat be az első tíz BETA eVTOL repülőgép, és a cég akár 150 további gép vásárlására kötött le opciót. A légi jármű 1400 fontos teherbírású, 250 mérföldes hatótávolságú és nulla üzemi kibocsátással rendelkezik.

Az eVTOL repülőgépek képesek a UPS saját létesítményeinek területén felszállni és leszállni, így tökéletesen alkalmasak olyan kisebb rakományok mozgatására, amelyeket egyébként repülőgépekkel szállítanának központi repterekre, vagy közúton még tovább utaztatnák őket.

A rakományok gyorsabb be- és kirakodásának megkönnyítése érdekében a UPS a BETA újratöltő állomását is megrendelte, ahol a repülőgépek egy órán belül biztonságosan és gyorsan feltölthetők. A töltőállomás a repülőgépek akkumulátorai számára további felhasználási lehetőséget is kínál. Miután az akkumulátor első életciklusa a repülőgépen véget ért, a töltőállomásokba szerelve maguk is részt vesznek a repülők fedélzeti akkumulátorainak, valamint a UPS elektromos közúti járműparkjának feltöltésében.

"Ez a lépésünk az innovációról szól, és arról, hogy a befektetés az üzlet, az ügyfelek és a környezet számára is megtérüléssel járjon - mondta Juan Perez, a UPS információs és mérnöki technológiákért felelős vezetője. - Ezek a repülőgépek a működési hatékonyság új fokát teremtik meg az üzleti tevékenységünkben, új szolgáltatások lehetőségét nyitják meg, és a jövőbeni megoldások alapjaként szolgálnak a légi és földi üzemelésünk környezeti kibocsátásának csökkentésére."

A UPS világszerte jelenleg több mint 12 000 alternatív üzemanyaggal és fejlett technológiával felszerelt járművet alkalmaz, és korábban szerződést kötött az Arrival elektromos furgongyártóval, hogy akár 10 000 további elektromos járművet vásároljon.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Könnyű elektromos járművek a közlekedésben, azaz a mikromobilitás
  Új vezető a UPS Magyarország élén
  A vakcinaszállító drónhálózata a UPS támogatásával
  A UPS drónokkal szállít orvosi mintákat az USA-ban
  Elismertek a UPS-t
  Fenntartható csomagolási rendszer a UPS- és a Loop-tól
  Nőtt a UPS bevétele
  A KKV-k érdekében fejleszt A UPS
  Nőtt a UPS bevétele

További hírek ebben a kategóriában

Humanitárius segítség az Egis-tó...
Az E.ON Hungária támogatása az o...
A nemzetközi E.ON Csoport 1 mill...
Minden újonnan nyíló ALDI parkol...