Hírek
22762 hír az adatbázisban
Ezekre figyelj, ha kormánymű felújításra van szükséged (x)
Marketinginfo.hu - 2021-05-21 11:50
PR

A kormánymű-felújítás mindenképpen szakembert igénylő feladat. Szakember és szakember között azonban jelentős különbség van.


Bár maga a javítás egyáltalán nem megfizethetetlen, nem árt az óvatosság. A hanyagul elvégzett munkának könnyen az lehet a következménye, hogy nem lesz tartós, így újabb kormánymű-javításra lesz szükség. Ezt elkerülendő összeszedtük azokat a szempontokat, amikre jó, ha odafigyelsz, mielőtt megbízol valakit.

A tömítések cseréje

Komplett kormánymű-felújítás esetén alapvetően elvárható, hogy az összes tömítés legyen kicserélve. Ha valamiért teljes árat fizetsz, elvárhatod, hogy a munka is teljes egészében legyen végrehajtva.

Ezt utánkövetni persze nem egyszerű, de egy kérdést megér, hogy valóban minden tömítést kicserélnek-e az adott szervizben. Ha úgy látod, hogy a szakember csak némi habozás után válaszol, akkor van rá esély, hogy ők csak azokat szokták cserélni, amiket már mindenképpen szükséges. Ez esetben köszönd meg a segítséget, és keress fel egy másik szervizt.

Alkatrészek

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gyártmányú alkatrészek kerülnek beszerelésre a kormánymű-felújítás alkalmával. Lehet, hogy a német, az angol és az amerikai gyártmányok több pénzbe kerülnek, de annyival tartósabbak is.

Az olcsó, utángyártott alkatrészek sajnos silány minőségűek. Pillanatnyilag ugyan gondolhatod úgy, hogy ha kevesebb pénzből is megúszhatod a dolgot, minek fizetnél többet. Így azonban fennáll annak a veszélye, hogy hamarosan újabb látogatást kell tenned a szervizben, így nem csak pénzben, de időben is többet veszítesz.

Számla

Bármilyen javítást végeznek az autódon, minden esetben ragaszkodj ahhoz, hogy adjanak az elvégzett munkáról számlát. Így számos félreértés elkerülhető a későbbiek során. Lehetséges, hogy a szervizes meg akar majd győzni arról, hogy mind a ketten jobban jártok számla nélkül, de ne engedj a csábításnak.

Túl azon, hogy ez törvénytelen, a számla nélkülözhetetlen abban az esetben, ha garanciális időtartamon belül támad problémád. Ha gondosan megőrzöd a számlát, akkor nem lesz lehetősége terelnie a szervizesnek, mindenképpen orvosolnia kell a garanciális problémát.

Mit tartalmaz az ár?

Ha abban megegyeztek, hogy te mindenképp kérsz számlát, akkor legalább egyértelmű, hogy az árat áfával vagy áfa nélkül érti-e. A számlás ár mindig magában foglalja a fizetendő áfa összegét is.

De mi a helyzet a porvédő gumiharangokkal? Ez mindössze néhány ezer forinttal dobja meg a teljes kormánymű-felújítás összegét, de mindenképpen megéri a pénzt. Az új porvédő gumiharangok szolgáltatják a biztosítékot arra, hogy a szennyeződés ne kezdje ki a frissen felújított kormányművet.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új e-töltőállomásokat nyitott Zalaegerszegen az E.ON
  Újabb beruházást indít Tatabányán a japán Bridgestone

További hírek ebben a kategóriában

Miért fontos a csengő a biciklin...
A bérraktározás világa (x)
Neked is fejtörést okoz a követk...
Az ipari gáztűzhelyek használata...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...