Hírek
22799 hír az adatbázisban
Hogyan kezelhető a hajhullás? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-05-21 10:39
Egészségmarketing

A hajhullás természetes folyamat, hiszen a hajváltás része. Mi az a mennyiség, ami normálisnak tekinthető? Mikor kell szakorvoshoz fordulni a problémával? Milyen típusai vannak a hajhullásnak?

Mi állhat a háttérben? Hogyan kezelhető? Cikkünkben megválaszolunk minden fontos kérdést a hajhullással kapcsolatban.

Normális hajhullásnak tekinthető naponta 100-150 szál. Amennyiben ettől több hullik ki a nap során, mindenképpen célszerű felkeresni egy bőrgyógyászt a problémával. Nem érdemes költséges csodaterápiákkal és csodaszerekkel próbálkozni, hiszen azok az esetek többségében hatástalanok.

Visszafordítható és visszafordíthatatlan hajhullás

Kétféle hajhullásról lehet beszélni, az egyik a reverzibilis, vagyis visszafordítható hajhullás, míg a másik típus az irreverzibilis, vagyis visszafordíthatatlan hajhullás. Az első csoportba tartozó eseteknél a kihullott hajszálak helyén idővel újak jelennek meg. Ide sorolható például a foltos hajhullás.

A nem visszafordítható típushoz tartozó eseteknél pedig a hajhullás helyén heges bőrfolyamat zajlik le, melynek következtében az ott található hajhagymák teljesen elpusztulnak. Ez egy visszafordíthatatlan folyamat, melynek hatására a kopaszodás helyén már újabb hajszálak nem jelennek meg.

A hajhullás kezelését minden esetben érdemes bőrgyógyászra bízni

Számos probléma állhat a hajhullás hátterében. Például a diffúz hajhullás esetében, mikor a hajas fejbőr minden területéről hullik a haj, nincs körülhatárolható terület, sok esetben pajzsmirigybetegség áll a probléma hátterében. Emellett bizonyos gyógyszerek, vérszegénység, vitaminhiány, stressz és gyulladásos betegség is okozhat diffúz hajhullást.

A hajhullás kezelését minden esetben érdemes bőrgyógyász szakemberre bízni, aki pontosan meg tudja állapítani a probléma okát és azt is, hogy milyen típusú hajhullásról van szó. Amennyiben visszafordítható a hajhullás, megfelelő kezelést is ajánl a probléma megszüntetésére. A Belvárosi Orvosi Centrumban készséggel állnak a páciensek rendelkezésére a szakorvosok.

Milyen kezelési módok ismertek?

A rendelőben a páciens alapos haj- és fejbőrvizsgálaton vesz részt. Mindemellett pedig átvizsgálásra kerül a teljes test, továbbá megismerésre kerül a kórelőzmény is. Az említett információk birtokában kerül sor az egyénre szabott további vizsgálatok és kezelési módok meghatározására.

A kezelés történhet különféle készítményekkel, illetve gyógyszeres kezelésekkel. Amennyiben a hajhullás típusa miatt nem visszafordítható a folyamat, a kezelés célja a hajhullás megállítása, illetve lassítása. Természetesen az alapos konzultációt követő kezelések eredménye teljesen egyénfüggő.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Meddig tart a hajbeültetés hatása? Most kiderül (x)
  A proktológia területe (x)
  A pálmák aranya (x)
  Hajápolási tippek a téli hónapokra (x)
  Lezárult a Procter & Gamble GVH ügye

További hírek ebben a kategóriában

Kép: douglas.hu Hogyan sminkelj nyáron? (x)
2022-07-11 11:25
Védekezzünk hatékonyan az élőskö...
Hogyan mérsékelhető természetes ...
A megfelelő tisztítószerek kivál...
Mi az, amit a porcelán héjról tu...