Hírek
22762 hír az adatbázisban
Így lesz hatékonyabb az irodai tárolás (x)
Marketinginfo.hu - 2021-05-19 12:28
PR

A megfelelő minőségű bútorvasalatok nem csak otthonunk esetében fontosak. Az irodai tárolás akkor lehet a legcélszerűbb és leghatékonyabb, ha ehhez adottak a feltételek.

Az iratok raktározása vagy épp naprakészen tartása könnyebb egy jól felépített irodai szekrényben. Még praktikusabb az irodabútor, ha könnyen mozgatható.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen elrendezésű a munkatér. Az asztalok kialakítása, a vezetékek rendezése ugyancsak hozzájárul a kellemes munkakörnyezethez. A hatékony munkavégzésről nem is beszélve.

Irodaszekrények és konténerek

Talán furcsa lehet elsőre az irodai tárolással kapcsolatban hallani a konténer szót. Azonban ezek a kompakt kis szekrények jó szolgálatot tesznek a munkavállalók számára. Akár az íróasztal alá helyezve, akár külön, számos munkaeszköz tárolására alkalmasak. Zárható rekeszük bizalmas holmik, kulcsok tárolására is használható.

A legtöbb irodában szükség van az iratok megfelelő tárolására is. Ehhez a külön erre a célra gyártott irattartó szekrények a legalkalmasabbak. A fiókokat speciálisan erre a célra alakították ki, így ezekben a szekrényekben könnyen megtaláljuk, amit keresünk.

Ne legyenek útban a kábelek

Munkavédelmi és kényelmi szempontból is fontos, hol futnak az irodában az elektromos kábelek. A munkavállalók asztalán elhelyezett számítógépből legalább két-három vezeték indul ki. Ehhez jönnek a közös nyomtatók, az esetleges asztali lámpák, sőt, a telefontöltők is. Épp ezért nagyon fontos, hogy megfelelően vezessük ki a kábeleket.

Az asztalokba süllyeszthető kábelkivezető nyílások számos formában elérhetőek. Ezeken a réseken egyszerűen vezethetőek egy irányba az elektromos vezetékek. Érdemes a padlón is optimálisan futtatni a vezetékeket. Nem szerencsés, ha valamelyik munkavállaló felbukik a gondatlanul rögzített kábelekben.

Az íróasztalok ideális elhelyezése

Az irodai dolgozók a napjuk jó részét az íróasztal mellett töltik. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen testhelyzetben ülnek. Az íróasztalok térben való elhelyezése is fontos. Sokat alakíthat a munkatér komfortérzetén a jó elrendezés. Emellett már elérhetőek teljesen személyre szabható asztalvasalatok.

Az állítható asztallábak segítségével beállíthatjuk a kényelmes és egészséges magasságot. Az ülőmunkát végző felnőtt lakosság java része küzd hát-, nyak- vagy derékfájdalommal. Az asztal jól beállított magassága segít megelőzni ezt a problémát.

Legyen kényelmes a számítógép használata

Az íróasztal beállításai mellett jó, ha figyelmet fordítunk a személyi számítógépek elhelyezésére is. Számos kellék segíthet abban, hogy kényelmesen használhassuk a számítógépet az irodában. A monitortartókkal beállíthatjuk a számunkra ideális képernyőszöget. A kihúzható klaviatúra- és egértartó sínnel gyorsabbá és komfortosabbá válhat a gépelés. A gépház mozgatását pedig kerekes kocsikkal könnyedén megoldhatjuk.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  50 négyzetméternyi design (x)
  Milyen bútor kerüljön a fürdőszobába? (x)
  Kicsi a bors, de erős – HP nyomtató a kereszttűzben (x)
  Nyomtatható és fénymásolható etikett címke (x)
  Mi zavar a legjobban a munkahelyünkön?
  A jövő irodaházai megkedveltetik az irodai munkát
  A rejtett irodai költségekről
  Még mindig szükség van papírra?
  Sharp: sokat bukunk a lassú irodai gépekkel
  A hagyományos irodában csak kevés embernek van valódi munkanapja

További hírek ebben a kategóriában

Miért fontos a csengő a biciklin...
A bérraktározás világa (x)
Neked is fejtörést okoz a követk...
Az ipari gáztűzhelyek használata...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...