Hírek
22799 hír az adatbázisban
Generátor felújítást szeretne? Erre érdemes odafigyelni! (x)
Marketinginfo.hu - 2021-05-19 11:17
PR

A generátor meghibásodásának több jele is lehet. A hirtelen lemerülő akkumulátor, a kijelzők, lámpák fényerejének ingadozása mindenképpen gyanút kell, hogy keltsen.

Ilyen esetekben célszerű ellenőrizni az akku feszültségét, valamint a generátor töltését is.

Egy másik hibajelenség az, ha kivillan a töltés visszajelző lámpa. Ilyenkor nem érdemes késlekedni, mert komolyabb probléma is keletkezhet annak következtében, ha az aksi nem kap megfelelő töltést a generátorból. Amennyiben fura csattogást, ciripelést hall az áramfejlesztő irányából, az szintén utalhat a generátor meghibásodására. A szabadonfutó nem megfelelő működése okozhat ilyen úgynevezett csapágy hangot.

Mi a teendő, ha generátorhiba lép fel, vagy legalábbis erős a gyanúja? Nos, érdemes bevizsgáltatni szakemberrel az alkatrészt. Ennek a menetéről lesz szó a következőkben.

Hogyan zajlik a generátor bevizsgálása?

A Tamorin vállalja, hogy házhoz megy a problémás alkatrészért. Amennyiben hibás a generátor, megjavítják és akár házhoz vagy szerelőhöz szállítják vissza az alkatrészt, méghozzá ingyen. Ideális esetben akár már a hiba leadását követő napon visszaszerelhető az új vagy a felújított generátor.

A sztenderd garanciaidő egy év generátor felújítás esetében, valamint az új és cseredarabos termékekre is ez vonatkozik. Természetesen nem csak a személygépjárművek generátorát lehet felújítani, a Tamorin vállalja teherautók, traktorok, mezőgazdasági gépek, targoncák, motorkerékpárok és hajók generátorának javítását is.

Mi a jobb? A felújítás vagy a cseredarab?

Ha van rá mód, tízből kilenc esetben a felújítást ajánlják a szakemberek. Hogy miért? Mert ez az olcsóbb, sőt sokszor gyorsabb is, mint bármilyen más megoldás. Ár-érték arányban egyértelműen ez a legkedvezőbb döntés.

Cseredarabban akkor kell gondolkodni, ha törött a ház, vagy más okból javíthatatlan az alkatrész. Ez az opció az ideális akkor is, ha nincs rendelhető alkatrész, ami nélkülözhetetlen a javításhoz.

Mikor kell új alkatrészt vásárolni? Javíthatatlan esetben, ha nem felújítható a generátor vagy akkor, ha nem áll rendelkezésre alkatrész. A szerelők a bevizsgálást követően mindig megkérdezik az ügyfelet, melyik megoldást választja, miután ismertetik javaslatukat. Önnek nem kell feltétlenül elfogadnia azt, amit javasolnak, a döntés teljes egészében az ügyfél hatásköre.

Hogyan zajlik a generátor felújítás?

Ha felújításra kerül sor, először szétszerelik a generátort, majd megtisztítják. Ezt a bevizsgálás, azaz a hibák keresése követi. A Tamorin Kft ilyenkor telefonon értesíti ügyfelét, hogy mire jutottak a szakemberek, és mit javasolnak.

Ön választ a felkínált opciók közül, felújítás esetében a nem megfelelő alkatrészeket cserélik, kizárólag olyanokra, melyekben előzetesen megállapodtak. A végső lépés az összeszerelés, majd a felújítás utáni próbapadi teszt.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mit kell tudni az XTAR akkumulátortöltőkről? (x)
  Beszállna az akkumulátorgyártásba a Volkswagen
  A Scania és a Northvolt együttműködik
  A Continental automatizálja az elektromos autók töltését
  Gyorstöltő a Teslától
  Akkumulátorokat fog gyártani Gödön a Samsung
  Folytatja az akkumulátor-gyártást az USA-ban a Nissan
  Telefontöltővel promotál a Nivea

További hírek ebben a kategóriában

Rakj rendet az íróasztalod körül...
Társasok baráti társaságoknak (x...
Segítség! Nem tudom bezárni az a...
A reptéri parkolótól már sima üg...