Hírek
22870 hír az adatbázisban
Vezérigazgatót vált a Budapest Airport
MTI + Marketinginfo.hu - 2021-03-30 09:05
Karrier

Március végén Chris Dinsdale váltja a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztján Rolf Schnitzlert - közölte a cég az MTI-vel.

Chris Dinsdale 2015 óta dolgozik a Budapest Airport Zrt.-nél pénzügyi igazgatóként, illetve vezérigazgató-helyettesként. A társaságnál nem csupán a pénzügyi, hanem a beszerzési, a jogi és az informatikai szakterületeket is felügyelte, és a RÜK Kft., a Budapest Airport üzemanyag-kiszolgáló leányvállalatának ügyvezető igazgatói posztját is betöltötte. "Mélyreható és részletes ismeretekkel rendelkezik a repülőtérről és annak működéséről. Ezért Chris Dinsdale a megfelelő személy arra, hogy felkészítse a repülőteret a légiközlekedés újraindulására és az újbóli növekedésre, amint azt a koronavírus-járvány lehetővé teszi" - írták.

Rolf Schnitzler 2019 augusztusától töltötte be a repülőtér-üzemeltető vezérigazgatói pozícióját. Kinevezése átmeneti időre szólt. "Vezetése alatt, az elmúlt hónapok kemény munkája eredményeként a vállalat közel 60 milliárd forintos beruházást hajtott végre, sikeresen kezelte a koronavírus okozta iparági válságot és felkészült a forgalom jövőbeni újraindítására" - áll a közleményben.

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnöke a közleményben úgy fogalmazott: "Az oltottság globális szintű növekedésével a légiközlekedési szektor a krízis fordulópontjához érkezett. A válságkezelésről mostantól a hangsúly az operatív fellendülésre és újbóli növekedésre helyeződik át, amelyet Chris Dinsdale vezetésével valósít meg a Budapest Airport."

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság a járvány előtt, 2019-ben 16,2 millió utast fogadott, tavaly viszont csak 3,859 milliót. Korábbi közleményükben úgy vélték, hogy a válság előtti forgalom legkorábban 2022-ban állhat vissza. A légiáru-forgalmat a járvány alig vetette vissza, a 2020-as mennyiség megközelítette a 135 ezer tonnát.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Budapest Airport járványintézkedései
  Informatikai eszközöket adományoz egy gyermekotthonnak a Budapest Airport
  Automata poggyászfeladó rendszer a Budapest Airportnál
  Távozik a Budapest Airport vezérigazgatója
  Kiválasztották a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa európai elnökét
  A Runway Run a Budapest Airport szervezésével
  Csökkentette szén-dioxid-kibocsátását a Budapest Airport
  Filmsorozatot forgatott a Budapest Airport

További hírek ebben a kategóriában

Ratatics Pétert nevezték ki az I...
Úgy érzed, hogy valamit mindig e...
Praktikák, hogy megtaláld a töké...
Új marketingvezető az Intersnack...