Hírek
22709 hír az adatbázisban
Borotvahab - a borotvaél habos oldala (x)
Marketinginfo.hu - 2021-03-24 09:41
PR

A borotvahab az első olyan férfi szépségápolási termék, amellyel egy gyermek kapcsolatba kerül.

Ki ne emlékezne, amikor nagyapja, édesapja, nagyobb testvére az arcára kente a sűrű, tejszínre emlékeztető habot, és már indulhatott is a játék. A hab egy része valahogy mindig az orron landolt. A habot felkenő felnőtt pedig olyan nagynak, erősnek, olyan férfiasnak tűnt! Hiszen borotválkozott.

A kisgyermekek számára a borotválkozás egy olyan rituálénak tűnik, ami kimondottan a felnőttek világához köthető. A borotvakés, a penge olyan veszélyes dolgok, amiket csak egy felnőtt tud kordában tartani. Különösen jelentős az a pillanat apa és fia életében, amikor együtt állnak a tükör előtt és a kisfiú imitálja a borotválkozást. A borotvahab felkerül, azonban az éles penge még nem ér a babaarchoz.

A rituálé tehát nemcsak játék, hanem a legtöbb esetben megerősíti a nemi identitást. A férfivá válás első lépései ezek, amelyek következő állomása az első tényleges borotválkozás. A tinédzserkorban bekövetkező esemény mérföldkőnek számít. Az osztálytársak között presztízsnek számít, ha valaki már borotválkozik. Hiszen az már férfi, a többiek még fiúk.

A borotválkozás hozzávalói

A precíz borotválkozáshoz kell a penge, az arcszőrzet és a kettő találkozását segítő kozmetikumok. A férfi szépségápolási termékek piacán nagyon jó márkák vannak, amelyek kimondottan adnak a férfiak komfortérzetére. A borotválkozás drasztikus beavatkozás, hiszen a szőrszálakat közvetlenül a bőr felszínén elvágja. A bőr pedig egyenetlen, így felületi hámsérüléssel, irritációval reagálhat a műveletre.

Az első termék a borotvahab vagy borotvazselé. Erre azért van szükség, hogy felpuhítsa a szőrszálakat, megpuhítsa a bőrt, hogy a penge a lehető legkönnyebben dolgozhasson.

A borotvának élesnek, a pengének tisztának kell lennie, hogy a mikrosérülések nehogy elfertőződjenek, begyulladjanak. A műveletet könnyedén kell végezni, mert a merev, görcsös mozdulatok növelik a sérülés esélyét.

Végül borotválkozás utáni krémet, arcszeszt ajánlunk, ami fertőtlenít, nyugtatja a bőrt.

Fürdés, zuhanyzás után könnyebb a borotválkozás, mert a meleg pára sokat segít a szőrszálak puhításában. Ha erre nincs lehetőség, egy meleg törölközős borogatás is megteszi, amely mintegy begőzöli a területet.

Borotvahab kisokos

Gyakran felmerül a borotvahab és a borotvazselé közötti különbség. Mindkét termék a penge könnyebb siklását hivatott elősegíteni. A hab könnyű, habállagú, könnyen leöblíthető anyag. A zselé dúsabb habot képez, jobban siklik rajta a penge, mert síkosító hatású. Minden férfi maga dönti el, melyik terméket részesíti előnyben.

Lényeges szempont az összetevő, ami nem baj, ha természetes. A mesterséges olajoktól mentes, növényi kivonatot tartalmazó termékek keresettebbek, jobban esnek az arcbőrnek. Használatuk borotválkozás utáni krémmel is kiegészíthető.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Sörrel kevert borotvahabot készített a Carlsberg
  A Gillette is beszáll a borotvaklub üzletbe
  Új borotva a Gillette-től

További hírek ebben a kategóriában

Díjmentes elemek az autód kötele...
A Vajda-Papír újabb gyáregysége
Ismerd meg az elektronikai szers...
Felfrissítenéd a fürdőszobád? Mu...