Hírek
22673 hír az adatbázisban
Mennyibe kerül az ingyen energia? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-03-19 17:39
PR

A napelem rendszer árát meghatározza az is, hogy milyen szükségleteid vannak, illetve hány személyre szeretnél stabilan energiát termelni.

Ha a házban minden elektromos energiával működik, akkor készülj nagyobb kiadásra, amikor napelem rendszert tervezel. De ne riasszon el a kezdeti többletköltség. A pénztárcád sokszorosan fogja meghálálni, hogy most gondolsz a jövőre.

Minimális befektetéssel, ami körülbelül 1.600.000 és 2.000.000 Ft között lesz, megteremtheted a családod biztos energiaellátását a következő 30 évre. Hogyha kiterjedt megoldást szeretnél, amivel a teljes háztartás számára szeretnél energiát termelni, a költség 5-6 millió is lehet.

A lényeg, hogy mire van lehetőséged, illetve hogy mit tudsz észszerűen kihasználni. Például egy kétszobás ház, 2-3 személyes háztartással nem igényel nagy befektetést. A nagyobb házak esetében, padlófűtéssel, medencével, több (elektromos) autóval kívánatos a kiterjedtebb megoldás. Egy nagyobb háztartás 70-80.000 forintos havi számláját egy az egyben ki lehet váltani egy 20 paneles rendszerrel. Ennek ára 5.8 millió forint.

Kiszámoljuk helyetted, hogy a 30 éves élettartama alatt mennyi pénzt spórol meg neked a rendszer? 28.800.000 forintot, tehát a 30 év alatt egész pontosan 4.9-szer termeli ki a kezdeti befektetést.

Hogyan növeljem a napelemek hatékonyságát

Nézzük meg, milyen lehetőségeid vannak az elektromos energia felhasználását és megtermelését illetően.

Több módszer és technológia áll a rendelkezésedre napelemes fűtés terén. A házban használt eszközök 99 százaléka már most is elektromos árammal működik, tehát ezeket nem kell ismertetnünk. Az elektromos fűtés és klímarendszerek technológiai vívmányai azonban megérnek egy misét.

Az inverteres klíma, a hőszivattyú és a padlófűtés igen hatékony felhasználási módja lehet a napenergiának. Nem is beszélve a napelemes radiátorokról, illetve az automatizált okosrendszerekről.

Ezeknek az ára borsos, de figyelembe kell vennünk azt, hogy a megtérülési idejük az élettartamukhoz képest elenyésző: pár év. Ár-érték arányt tekintve a leghatékonyabb még mindig az, ha a kezdeti befektetést növeled, hogy minél több éven keresztül élvezd a profitot. Ez a profit az ingyen energia és ennek hatékony felhasználása.

Mekkora rendszer kell nekem?

Sokféle elrendezésben és méretben terveznek és valósítanak meg napelem rendszereket az 1-2 panelestől a 20 panelesig. Ez meglehetősen nagy teret ad a variációknak. Biztosan meg tudod találni a neked tökéletes méretet és teljesítmény, ami az igényeidet kielégíti. Ezt a szakemberrel személyesen kell megbeszélned.

Tekintve, hogy nagy beruházásról van szó, amit saját zsebből vagy támogatással valósítasz meg, legyél kíváncsi és kérdezz. Egy hosszú távú befektetésről van szó és ismerned kell a befektetésedet. Nem is beszélve arról, hogy a napelemes pénztermelő gépezeted a háztetődön virít majd minimum 30 éven át.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A napelemes rendszer hatékonysága (x)
  Hallottunk már a levegős hőszivattyús rendszerekről? (x)
  Energiakövetek 2020 pályázat
  'A nukleáris energia használata nélkül a klímacélok elérése lehetetlen'
  Mivel pörgeti magát a magyar?
  A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa
  Három magyar csapat vesz részt a Shell Eco-marathonon
  Bérmegállapodás a Sanofinál
  Megérkezett a Coca-Cola Energy

További hírek ebben a kategóriában

Ha nincs ajándékötleted, mit szó...
Garancia? Van! Na de milyen? (x)
5 női pulóver, ha jön az ősz (x)
Legyél te a szomszéd, akinél a f...