Hírek
22709 hír az adatbázisban
Így tehető kényelmessé és biztonságossá a babaágy (x)
Marketinginfo.hu - 2021-03-19 16:45
PR

Ahogy közeledik a szülés kiírt időpontja, a kismamák egyre izgatottabban tervezik a babaszobát. Mivel a picik sok időt töltenek az első időszakban a kiságyban, fontos, hogy azt megfelelően rendezzük be.

Legyen a babaágy egy nyugodt fészek, ahol a gyermekünk nyugodtan pihenhet. Tegyük számára kényelmessé, ugyanakkor biztonságossá is a fekhelyét. Így sokat tehetünk azért, hogy jól érezze magát a pocakon kívüli világban is.

Rácsvédővel védhetjük a baba fejét

Amilyen kiszolgáltatottak az újszülött babák az első hetekben, olyan gyorsan indul be a mozgásfejlődésük. A forgolódó, kúszni kezdő picik gyakran bekoppantják a fejüket a kiságy rácsaiba. Ezt hivatottak megakadályozni a különböző textil rácsvédők.

Különböző fazonú termékeket találunk a bababoltokban. Újabban nagy népszerűségnek örvendenek a fonott rácsvédők. Igazán formabontó textilkiegészítői ezek a babaszobának. Nagy előnyük, hogy nem csak kiságyban, hanem a nagyobb gyerekek ágyaiban is használhatóak. Sőt, akár csomópárna is készíthető belőlük.

Az újszülötteknek nem javasolt a párna

Az újszülött babák ágyában mellőzzük a klasszikus párna használatát. A felnőttek számára készített párnák ugyanis egészségtelenek a kicsik számára. A babák hátizmai még nagyon gyengék, fejletlenek. A gerincgörbületük ezekben a hetekben-hónapokban alakul ki.

Annak érdekében, hogy ez a fejlődés megfelelő ütemben folyjon, egyenes és viszonylag kemény fekvőfelületre van szükség. A bababoltokban elérhetőek különféle babapárnák is, azonban ezekről is tájékozódjunk vásárlás előtt.

Babafészek

A kisbabák számára traumatikus élmény lehet szembesülni a kinti világ nagyságával. Számukra biztonságos érzést adott a szűkös, de gondoskodó anyaméh. A babafészek arra hivatott, hogy felidézze a picik számára ezt az ismerős közeget.

A kiságyba helyezve a babafészek szűkíti a teret. Ezáltal a picik nagyobb biztonságban fogják érezni magukat és nyugodtabban pihennek. Ráadásul a babafészket bárhová magunkkal vihetjük, ezáltal mindenhol biztosíthatjuk a picink számára a meleg és puha otthoni fekhelyet, amelyet megszokott.

Bababarát anyagok

Mivel a kiságyban elhelyezett babatextilek közvetlenül és hosszú távon érintkeznek a picik bőrével, alaposan meg kell válogatnunk, honnan vásárolunk. A legkisebb babák bőrét könnyen irritálhatják az olyan anyagok, amelyek nem kifejezetten nekik készülnek. Sőt, a nagyobb babáknál is előfordulhatnak bőrpanaszok. Éppen ezért igyekezzünk bababarát tanúsítvánnyal rendelkező textilek közül válogatni.

A picik számára az ÖKO-TEX pamut, a bambusz, a len mindig jó választás. Töltetként a lélegző, antiallergén poliészter ajánlott, ez biztosan nem okoz problémát. Érdemes természetes alapanyagokból készült babatextileket vásárolni, ezek kiválóan vezetik a nedvességet és gyengédek a bőrhöz. A bababoltokban elérhetőek a különböző organikus, vegyszermentes anyagok is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Válasszon tartós szivacsos franciaágyat a Jakubi.hu-tól (x)
  Mikortól van szükség evőeszközre egy kisbaba mellett? (x)

További hírek ebben a kategóriában

Díjmentes elemek az autód kötele...
A Vajda-Papír újabb gyáregysége
Ismerd meg az elektronikai szers...
Felfrissítenéd a fürdőszobád? Mu...