Hírek
22709 hír az adatbázisban
Méregtelenítés és fogyás mikroalgák segítségével (x)
Marketinginfo.hu - 2021-03-19 15:12
Egészségmarketing

A tavaszi hetekben sokan tartanak böjti időszakot, ahogy egyre többen figyelnek a szervezetük méregtelenítésére is.

Erre nem csupán a káros szenvedéllyel élőknek van szüksége, vagy azoknak, akiknek a helytelen táplálkozás miatt kerül jelentős mennyiségű méreganyag a szervezetébe.

A különféle méreganyagok felhalmozódását külső tényezők is befolyásolják, úgymint a levegőben vagy a vízben előforduló toxinok és nehézfémek. A mikroalgák segíthetnek a méregtelenítési folyamatokban, összetételüknek köszönhetően teljes körű megoldást nyújthatnak.

Mikroalgák a fogyás szolgálatában

A méreganyagok felhalmozódása a szervezetben összefüggésben áll a testsúly növekedésével. Önmagukban a mérgek is okozzák a súlytöbbletet, másfelől akadályozzák a szervezetben természetes módon zajló folyamatokat, melyek a zsírok és cukrok lebontásáért felelősek.

Emiatt kiemelten fontos odafigyelni a szervezet méregtelenítésére és időben felismerni a túlsúly okozta tüneteket. Ezek lehetnek enyhébb tünetek, mint gyengeség és émelygés, vagy súlyosabb formában emésztőrendszeri gond és depresszió is kialakulhat.

Több kutató is felismerte a mikroalgák szerepét a szervezet tisztulási folyamataiban. Benito Mogedas kémikus, valamint Dr. Mogedas mikroalga-kutató Cordobában, egy spanyolországi laboratóriumban végzik azt a kutatómunkát, melyet az Európai Unió is támogat. A kutatók fő terepe a mikroalgák egyik fő tulajdonságának, a méregtelenítésnek a vizsgálata.

Klorofill, a méregmágnes

A "Chlorella Vulgaris", azaz a zöld alga erős méreganyag-ellenes tulajdonságával képes semlegesíteni és a szervezetből eltávolítani a toxikus anyagokat, felgyülemlett nehézfémeket.

Zöld színét a benne lévő klorofillnak köszönheti. A klorofill jól ismert antioxidáns hatása mellett fertőtlenítéséről és a normál emésztést segítő tulajdonságáról is ismert. Ez a zöld anyag az élelmiszerek közül legmagasabb mértékben (4%) a Chlorellában található.

Az optimális anyagcsere működésén kívül támogatja az érrendszer és zsírszövetek méregtelenítését is, ezért említik méregmágnesként.

A méregtelenített szervezet fontos az általános egészség és az ideális testsúly elérése miatt is.

Az Imunex alga összetevői támogatják a méregtelenítést

Az Imunex algában több algafaj is megtalálható, ezek közül a Chlorella az egyik legfontosabb összetevő méregtelenítő szerepe miatt. Ezenfelül a Spirulina biztosítja a minőségi, természetes fehérjét, a "Lithothamnium Calcareum", a "kőalga" pedig a szervezet számára fontos kalciumot.

A kalcium a csontozatot és fogazatot támogató nyomelem, a napi kalciumbevitel közel egyharmada fedezhető az Imunex alga kapszula megfelelő adagolásával. A kalciumhiány tartósan a csontritkulás tünetei mellett emésztőrendszeri megbetegedésekhez is vezethet.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Nagy fogyást támogatja a Spar

További hírek ebben a kategóriában

Így őrizze meg a kiváló memóriáj...
A bőrápolás a férfiak esetében i...
Fáj a térded? Szedj rá kollagént...
Mire és hogyan alkalmazza a CBD ...