Hírek
22709 hír az adatbázisban
Zero waste ékszerek - ilyen van? (x)
Marketinginfo.hu - 2021-03-19 12:50
PR

Igen! Minden bizonnyal ritkán merül fel a gondolat, hogy az ékszerekkel kapcsolatosan van-e értelme hulladékmentességről, azaz a zero waste szemléletről beszélni.

Sokaknak lehet a fiók mélyén strandon talált fél pár fülbevaló, divatjamúlt és vállalhatatlan pecsétgyűrű, elszakadt nyaklánc. Ezek vannak, de mi történik velük? Az esetek többségében semmi, csak a helyet foglalják.

Ha ezek az ékszerek aranyból vannak, akkor kicsit úgy tekintünk rájuk, mint a privát aranytartalékunkra. Nem csoda, hiszen valóban arról van szó: arany is, tartalék is, hiszen bármikor készpénzre - esetleg másik ékszerre válthatók. Az arany ugyanis tartja az értékét, nem kell attól félni, hogy a fiókban őrzött mennyiség egyszercsak semmivé lesz.

Persze, azért jól meg kell nézni a páratlan ékszereket, hiszen egy több generáción át öröklődő gyűrű vagy medál nem ebbe a kategóriába tartozik. Ezek az ékszerek magukban hordozzák a történelmet. A legismertebb ilyen Katalin hercegné eljegyzési gyűrűje, amelyet férje, Vilmos herceg édesanyjától, a 20. század egyik legnagyobb ikonjától, Diana hercegnétől "örökölt". Már most bizonyos, hogy a gyűrű tovább él, hiszen a három gyermek egyike várhatóan megörökli a híres ékszert, hogy tovább vigye a csodálatos örökséget. Minden családnak lehet egy ilyenje.

Ékszert örökölni

Ékszert örökölni megtiszteltetés. Egyrészt a fizikai értéke miatt, másrészt a hozzá kötődő szellemi örökség végett. Ékszert olyanra hagyunk, akit nagyon szeretünk, tisztelünk, becsülünk. Aki ilyesmit kap örökségül, biztos lehet benne, hogy nagyon szerették. Azonban nem biztos, hogy neked tetsző ékszert örökölsz. Több lehetőséged is van.

Ha nem tetszik, eladhatod és vásárolhatsz az érte kapott pénzből olyan darabot, ami megőrzi az örökhagyó emlékét, de mégis tükrözi a saját stílusodat.

Vagy beolvasztatod és egy kimondottan egyedi, általad tervezett, terveztetett ékszert csináltatsz. Ezzel a saját ízlésvilágodat hagyod az utókorra. Viselheted akár az esküvődön, különleges helyet szánva neki a többi ünnepi ékszered között.

Az esküvői ékszer nyomot hagy. Sokan életük legnagyobb napjaként élik meg a ceremóniát, így értelemszerűen mindenhez erőteljes érzelmek kötődnek. Ott lesznek a fényképeken, amik tartóssá teszik a pillanatot. Ha megnézed szüleid, nagyszüleid, esetleg dédszüleid fényképét, minden bizonnyal találsz rajtuk olyat, aminek története van. A saját esküvődön viselni azt a fülbevalót, azt a medált, amit a nagymamádtól örököltél, igazán megtisztelő lehetőség.

Egy ékszer élete

Az ékszer újrahasznosítása a beolvasztással kezdődik. Ezután különböző kémiai eljárásokkal kivonják belőle a színaranyat. Ezután újra ötvözik, finomítják, majd elkészül az új ötvözet. Innentől kezdve a terveken múlik, mi lesz belőle. A munkát ötvös végzi, aki személyes konzultáció során ismeri meg az ügyfél elképzeléseit. Így lesz tökéletes a termék, amely ezután újra bekerül a mindennapok körforgásába.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szimbólumok: mutasd meg, ki vagy! (x)
  Megvásárolták a Tiffany ékszeripari vállalatot
  Mindig a menyasszonyi ruhához válasszunk ékszert!
  Nőtt a Tiffany negyedéves profitja
  Különleges designer kávékapszulaékszer-kollekció
  Csökkent a Tiffany negyedéves profitja
  Ékszerkollekció az újrahasznosított aranyból
  Kávézót nyitott a Tiffany

További hírek ebben a kategóriában

Díjmentes elemek az autód kötele...
A Vajda-Papír újabb gyáregysége
Ismerd meg az elektronikai szers...
Felfrissítenéd a fürdőszobád? Mu...