Hírek
22709 hír az adatbázisban
Megkönnyítik a szoptatást a mellbimbókrémek (x)
Marketinginfo.hu - 2021-03-19 11:07
Egészségmarketing

A szoptatás a szakemberek és az édesanyák tapasztalatai alapján is a legjobb formája a babák táplálásának.

Egyrészt az anyatej tartalmazza a legteljesebben a kicsik fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. Másrészt erősíti a kötődést az édesanya és a gyermeke között.

Azonban sokakat meglepetésként ér, hogy a szoptatásnak vannak kevésbé kellemes percei is. Gyakori, hogy az anyák számára erős fájdalommal jár az anyatejes táplálás. Azonban jó hír, hogy van segítség.

Ha nehezen indulnak az első napok

A kórházi napokban előfordulhat, hogy a vártnál később indul el az anyateje az anyukáknak. Nem kell kétségbeesnünk, a kolosztrum, vagyis az előtej rendkívül energiadús és tápláló. Ha szeretnénk gyorsítani a tejbelövellés folyamatát, tegyük a picit minél többször mellre. Ez a legjobb stimuláló a tejmirigyek számára.

Ha vittünk magunkkal mellszívó készüléket, azzal is rásegíthetünk. Azonban a későbbiekben is igaz, hogy a legjobb tejserkentő maga a szoptatás. Ne ijedjünk tehát meg, ha néhány napot várnunk kell az anyatejre.

Mi okozhatja a szoptatás közbeni fájdalmat?

Sok édesanya már az első néhány szoptatás alkalmával szembesül a mellbimbót érintő fájdalommal. Ennek az oka, hogy a baba nem megfelelő technikával szívja a mellből az anyatejet. Ezáltal a mellbimbó kisebesedik, és minden szoptatás borzasztó, égő érzéssel jár. A babák helyes technikáját mi magunk is segíthetjük, de előfordul, hogy fizikai okok állnak a háttérben. Ilyen lehet a letapadt nyelv vagy a gyenge arcizmok.

Ha a fájdalom az egész mellet érinti, és magas lázzal jár, forduljunk orvoshoz, mert mellgyulladásunk lehet. Ez akkor fordulhat elő, ha a baba nem szívja ki az összes anyatejet a mellből, ami így pangani kezd. Ezt megakadályozhatjuk, ha szoptatás után fejéssel kiürítjük a mellünket. Számos szoptatási tanácsadó működik hazánkban, kérjünk segítséget, hogy örömmé váljon a szoptatás.

A mellbimbókrém gyors segítséget nyújt

Ha a mellbimbók kisebesedése áll fenn, mellbimbókrémekkel enyhíthetünk a fájdalmainkon. Ezek a zsíros krémek teljesen biztonságosak a babára nézve. A mellbimbók újrahámosodását segítik elő, és védőréteget képeznek rajta. Ezáltal kevésbé sértheti fel a bőrünket kisbabánk nyelve.

Megelőzésképpen is érdemes lehet mellbimbókrémet használnunk. A fájdalmas szoptatás ugyanis nem csak az első időszakokban állhat fenn. A krémek széles skálája elérhető a boltokban, biztosan találunk nekünk valót.

A bimbóvédő segíti a babát és a mamát is

Nem csak a mellbimbókrémek segítenek abban, hogy ne legyen fájdalmas a szoptatás. A szilikon bimbóvédők többfunkciós szoptatási eszközként működhetnek. Egyrészt a kevésbé kifordult mellbimbóból könnyebbé válik vele a szoptatás. Másrészt megkönnyíti a babának a helyes szopási technika kialakítását. Végül védi az édesanyák bőrét az esetleges kisebesedéstől. A bimbóvédő akkor is jó szolgálatot tesz, ha gyermekünknek már kinőttek a fogai.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Masszázsmedencével a fájdalmak ellen (x)
  Megjelent az egészséges női mell kézikönyve
  A NaturAqua ismét támogat

További hírek ebben a kategóriában

Így őrizze meg a kiváló memóriáj...
A bőrápolás a férfiak esetében i...
Fáj a térded? Szedj rá kollagént...
Mire és hogyan alkalmazza a CBD ...