Hírek
23094 hír az adatbázisban
Kell a matek a marketingben? - Konverziótudomány (x)
Marketinginfo.hu - 2021-03-19 10:52
Digitális

Az online marketingben manapság rendkívül fontos, hogy minél hatékonyabban érjük el a célcsoportot, éppen ezért jelentős szerepe van a konverzió mérésnek.

Régen talán sok pénzt kidobtunk az ablakon, de ma már az eredményesség is mérhető, így most, a PPC kampányok és hirdetések korában a megtérülés sem kétséges. Lássuk, mit kell tudnunk a konverziómérésről!

Mi is az a konverzió?

A konverziómérés tehát egyenlő az eredményesség vizsgálatával. Ennek a módszernek köszönhetően ma már szinte hajszálpontosan mérhetjük eredményeinket, így sokkal tudatosabb marketingkampányokat állíthatunk össze. Könnyen rájövünk majd, hogy hol kell a hirdetéseinken módosítani ahhoz, hogy hatékonyabbak legyenek. Természetesen maga a marketingstratégia kialakításának szempontjai is meghatározóak, de annyi bizonyos, hogy a konverziómérések csak közelebb hoznak az ügyfelekhez.

Milyen konverziós célok vannak?

Csak akkor látjuk át pontosan a részleteket, azzal kapcsolatban, hogy mi működik és mi nem, ha jól meghatároztuk a konverziós célokat.

Konverziónak minősül például a weboldalon, ha valaki feliratkozik a hírlevélre, kitölt egy űrlapot vagy csak egyszerűen megvásárol egy terméket. Egyszóval az számít konverziónak, ha a látogató egy számunkra fontos tevékenységet végez el online felületünkön.

Egy jól beállított konverziómérés tökéletesen megmutatja, hogy mely kulcsszavakra érkeztek a látogatók, illetve mely hirdetések voltak sikeresek. Ellenkező esetben a rossz konverziómérés nem fogja feltárni előttünk hibáinkat.

Konverzió mérés a gyakorlatban

A Facebook- és a Google Ads-hirdetések esetében egyaránt beállíthatjuk a konverziómérést. Ez egyrészt segít a hatékony költségkeret meghatározásában, másrészt a jövőbeli költségkeretet is megtervezhetjük segítségével.

A weboldal kapcsán is nagy szerepe van ennek a mérésnek. A konverzió itt lehet egy aloldal meglátogatása, egy ajánlatkérés, egy vásárlás, egy hírlevélre való feliratkozás vagy annak a vizsgálata, hogy eltöltött-e a látogató 45 másodpercet egy adott oldalon.

Ezek mindegyike rendkívül fontos, hogy jól megtervezzük marketing- és üzleti stratégiánkat. Érdemes több konverziót kialakítani, hiszen manapság elég alacsony azoknak a száma, akik azonnal vásárolnak.

Természetesen a weboldal felépítésének is igazodnia kell ehhez a rendszerhez. Az Adnet Media segít a weboldal készítésben, hogy már az alapok is az eredményességet segítsék elő.

Optimalizálás

A folyamatos mérés, elemzés rendkívül fontos, mert így csak azokra a hirdetésekre költünk majd, amelyek valóban eredményesek. Sokszor nem is a hirdetésekkel van a baj, hanem a landing page-dzsel, amelyre a látogatók érkeznek a hirdetésünkre kattintva. Fontos, hogy ez is úgy készüljön el, hogy segítse a konvertálást.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Marketingtrendek: A 2023-as esztendő marketing és kommunikációs pillérei
  Pénztermelő profi weboldalkészítés szakértőkkel (x)
  A marketing ma már „fogyasztói utazás” és nem végállomás
  Így állunk a tartalommarketinggel
  A korszerű marketingmódszerek üzleti hatásai
  Megállt a direkt marketing piac csökkenése
  Mit ér egy marketinges diploma?
  Keresőmarketing lehetőségek az online információkeresés és vásárlás tükrében
  Még mindig a cégvezetők veszik nyakukba a marketinget
  Egyre összetettebbek a nemzetközi marketing feladatai

További hírek ebben a kategóriában

A dinamikus keresési hirdetés (x...
Együtt gyúr a BioTechUSA és a Gr...
Ezért jó a használt monitor, és ...
Valentin-napi játékot hirdet a S...