Hírek
22673 hír az adatbázisban
Légutak tisztítása - avagy az orrdugulás megszüntetése (x)
Marketinginfo.hu - 2021-02-23 09:30
Egészségmarketing

Megfázás vagy influenza? Bizony jól tudjuk mindez mivel jár, a tünetek között biztosan ott lesz az orrdugulás is.

Én például tipikusan olyan ember vagyok, aki nem képes orrdugulás mellett elaludni és sokszor az érzés már - már " az őrületbe kerget." Ilyenkor jól hasznosíthatóak a különféle orrdugulás elleni készítmények. Ha te is így gondolod, akkor ajánlom figyelmedbe a következő cikket.

Mitől dugul be az orrunk?

Az orrdugulást sokkal a megnövekedett mennyiségű váladékkal magyarázzák, pedig igazából ez nem így van. Ha belegondolsz sokszor te is kifújod tízszer is orrod, mégsem jön már belőle semmi. E mellett mégsem vagyunk képesek könnyen lélegezni.

Az orrnyálkahártya duzzanata bizony orrváladékozással és orrdugulással járhat. A légzőrendszerben tulajdonképpen az orrnyálkahártya a "biztonsági őr", hiszen feladata a légutak irányába tartó kórokozók, illetve szennyeződések feltartása. Ezek olyan kis száraz részecskék, amelyek a nedves hengerhámon tapadnak meg, s apró csillószőrökkel tessékelik azokat a garat felé. Itt pedig reflexmozgások irányítják őket ki. Tipikusan ilyen reflexmozgás eredménye, amikor tüsszentünk, köhögünk vagy csak krákogunk.

Segítség, megfáztam!

Vannak olyan esetek, amikor az orrnyálkahártya is elbukik, és megtelepednek rajta a kórokozók. Ilyenkor jelentősen csökken az ellenállóképessége, s különböző tünetek is jelentkeznek, mint amilyen például az orrdugulás.

Az orrdugulás ellen bevethető néhány természetes módszer is. Például ilyenkor fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása. Ez ugyanis arra sarkallja az orrnyálkahártyát, hogy elegendő válladékot termeljen. A kamillás gőzölés szintén hatékony gyulladáscsökkentő eszköz és az orrnyálkahártyát is nedvesíti. De ezenfelül tartózkodhatunk még hosszabb ideig párás helyiségben, vagy használhatunk infralámpát is.

Természetesen előfordulhat, hogy ezek mellett szükség lesz egyéb speciális segítségre is. A Dr. Hertelendy mellkasbedörzsölő készítményei között számos olyan terméket találsz, amelyek segíthetnek neked!

Harc az orrdugulás ellen

Sokak az orrcseppek és az orrsprayk mellett döntenek, azonban ez sem mindig jó megoldás, mivel gyakran függőséget okoznak.

Szerencsére a légzéskönnyítő kenőcsök is bevethetőek, amelyek a légutak tisztításában, sőt az orrdugulás megszüntetésében is segédkeznek. Használhatjuk ezeket nátha, de influenza esetén is. Ezekkel elég este bedörzsölni a mellkast és a hátat. Éjszaka a termék segítségével könnyebben lélegezhetünk, és lassan a tüdőben lerakódott váladékot is feloldja.

Légy óvatos! A náthás szimptómák most a járvány idején egyéb komolyabb betegséget is jelezhetnek! Keresd fel orvosod, ő véleményezheti az alkalmazni kívánt termékeket is! A kockázatokról és mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Interaktív display az influenza elleni oltásért
  Lehengerlő megoldás a Lifebuoytól
  Új stratégiával próbálkozik Kínában a KFC
  Tévéreklámok: a Nurofen vitte a pálmát decemberben
  Készülünk az influenzára
  Számít a gyógyszerészek véleménye
  A reklámpiacon is beköszöntött az ősz
  Megfázás ellen egyre népszerűbb a homeopátia

További hírek ebben a kategóriában

Kép: aranyeresseg.hu A proktológia területe (x)
2021-09-23 09:59
Ezért kell tekerni a biciklit (x...
Szérumokkal a hosszan tartó szép...
CBD olaj, a természetes fájdalom...
A Közel-Keletről származik a fan...