Hírek
22945 hír az adatbázisban
Új redőnyt szeretnél? Segítünk még a régit is leszedni! (x)
Marketinginfo.hu - 2021-02-18 11:51
PR

Új redőny vásárlása előtt állsz, de segítség kell a régi redőny leszedéséhez is? Tökéletes helyen vagy! Ebben a cikkben ugyanis segítek neked mind az új redőnyöd kiválasztásában, mind a régi leszerelésében.

Lássuk tehát, hogy milyen szempontok alapján érdemes redőnyt választanod! Majd nézzük meg azt is, hogy miként tudsz gyorsan megszabadulni a régi redőnyödtől. Végül pár tippet is adok az új kivitel hosszú életéért.

Redőnyválasztás előtt állsz? Ezekre mindenképp gondolj!

Amikor redőnycserére adjuk a fejünket, vagy épp először szerelünk fel új redőnyöket, érdemes kicsit végiggondolni, hogy mi a célunk. Egy jól megválasztott darab ugyanis akár évtizedekig is ki fog szolgálni minket. Először is jó, ha tudod, hogy műanyag és alumínium redőnyöket szoktak ma már felszerelni, a faredőny már nem jellemző. Ettől függetlenül famintás redőnyt még mindig szerelhetsz fel, ha neked az tetszik.

Azt is érdemes tudnod, hogy egy redőnynek nem csak a sötételésben van szerepe. A sötételésen túl a lakás hőmérsékletét is kiválóan lehet vele szabályozni. Nyáron leengedve fokokat is nyerhetünk a forróságban, míg télen nehezebben távozik általa a hő a szobából az ablakainkon keresztül. Továbbá a hőszigetelő képessége mellett kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal is bír.

Nézz szét a Redőny Diszkontnál, ahonnan bátran ajánlom az új alumínium redőnyöket, melyek redőnylécei poliuretán habbal töltöttek, ezzel kimaxolva hatékonyságukat. Ez a habtöltés még ellenállóbbá, még jobb hang- és hőszigetelővé teszik a redőnyt, így mindenképp érdemes ilyenben gondolkozni.

Így szedd le gyorsan a régi redőnyt

Ha tudod, hogyan kell felszerelni egy redőnyt, akkor könnyű dolgod lesz, ugyanis ugyanúgy kell le is szerelni, csak visszafelé. De nézzük a lépéseket röviden:

1. A gurtnit szabadítsd ki az automatából.
2. Csavarozd le a gurtnibevezetőt és a gurtnigyűjtő automatát.
3. Vedd le a külső csavartakarókat, hogy hozzáférj a csavarokhoz.
4. Minden csavart csavarozz ki. Előfordulhat, hogy csak a két lefutóban vannak, de akár a redőnytoknál is találhatsz belőlük.
5. Vedd le a redőnyt a helyéről.

Ezt követően, ha a redőny még használható, akkor eladhatod, vagy ajándékozd el valakinek, akinek szüksége van rá. Ha viszont kuka, akkor ügyelve a szelektív hulladékgyűjtésre, szabadulj meg tőle.

Így lesz hosszú életű az új redőnyöd

Fontos tudni, hogy egy redőny alapból hosszú-hosszú évekre van tervezve. Különösebb karbantartást nem igényel. Ugyanakkor azzal számolni kell, hogy az idő múlásával egyes "kopóalkatrészek", melyek napi használatban vannak, megadják magukat.

És itt jön a trükk, amivel hosszú életűvé tudod varázsolni a redőnyöd! Tudom, hogy manapság már arra van berendezkedve mindenki, hogy ha valami elromlik, akkor másikat vesz. A redőnyöddel ne tedd ezt! Pótold az elromlott alkatrészt például a fent említett Redőny Diszkonttól, és egyszerűen cseréld ki.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Fokozza otthona kényelmét redőnyökkel és kiegészítőkkel! (x)
  Miért van szükség szervizajtóra a légkezelő rendszerekben?
  Miért hasznosak a táblásított fenyőlapok? (x)
  A biztonsági ajtók szerepe (x)
  Hogyan fokozhatjuk a motorikus nyílászárók előnyeit?

További hírek ebben a kategóriában

Fokozza otthona kényelmét redőny...
A rejtőzködő ellenség: milyen él...
2023-ban is folytatja fejlesztés...
Mindig válasszunk megfelelő csis...