Hírek
22709 hír az adatbázisban
Hidegplazma, a hatékony és biztonságos légfertőtlenítő (x)
Marketinginfo.hu - 2021-02-17 12:44
PR

Az őszi és téli hónapok minden évben kedveznek a vírusok és baktériumok terjedésének. Ez különösen igaz azokra a helyiségekre, amelyeket több ember használ rendszeresen.

A nyitott terű irodák, az oktatási és szociális intézmények, a kórházak mind ilyen közösségi terek. A levegő tisztítása ezekben az épületekben akár életbevágó is lehet. Ma már több légtisztító technológia is létezik, azonban ezek többsége nem hoz tökéletes eredményt.

A nem elég hatékony levegőtisztító módszerek

A koronavírus-járvány kitörése óta még inkább megnőtt a levegőtisztítás jelentősége. Számos módszer és techonlógia létezik, amelyet levegőfertőtlenítésre használnak. Azonban a legtöbb technika vagy nem elég hatékony, vagy ártalmas az egészségre.

Van, aki a szellőztetésben vagy a különböző, manapság igen népszerű illóolajokban bízik. Ezek önmagukban nem károsak. Ami biztos, hogy nem fertőtlenítik a levegőt.

Az intézmények sok esetben többszűrős levegőtisztítókat alkalmaznak, amelyek hatékonyak a levegő kisebb-nagyobb, szilárd összetevőivel szemben. Azonban nem alkalmasak arra, hogy a káros összetevőket semlegesítsék. Ráadásul az elhanyagolt, nem karbantartott berendezések még tovább terhelhetik a levegőt.

Ózon - hatékony, de nem biztonságos

Most, a pandémia hatására került még inkább köztudatba az ózon, mint levegőfertőtlenítő. Az ózon egy természetben is megtalálható, kékes színű gáz. Instabil kémiai szerkezetű, ezért szabadon maradt oxigénatomja rendkívül könnyen kapcsolódik más anyagokhoz. Ebben rejlik a fertőtlenítő hatása is, ugyanis oxidáció utján károsít mindent, amivel találkozik.

Mérgező gáz, amely káros az emberi egészségre, és a helyiségek berendezési tárgyait és a használati eszközökt is roncsolja. Éppen ezért nem használható olyan helyiségben, amelyben emberek tartózkodnak. Alkalmazása körülményes, hiszen kiürítésre, majd fertőtlenítés után alapos szellőztetésre is szükség van, amellett, hogy pontosan kell ismerni a koncentrációt és a behatási időt is a kívánt eredményhez.

A hidegplazma mindkét problémára megoldás

Írországban fejlesztette ki a Novaerus cég a hidegplazmán alapuló levegőfertőtlítési techonlógiát. Ennek alapja, hogy a berendezés az elektromos áram segítségével egy hidegplazma mezőt generál. A helyiség levegőjét keresztüljuttatja ezen a mezőn, így az energizálódik. Azáltal, hogy a levegő áthalad ezen az energiamezőn, a benne lévő mikroorganizmusok elpusztulnak, a szagmolekulák, illékony szervesanyagok lebomlanak.

Az energizálás során a káros összetevők elpusztulnak. Legyenek azok vírusok, baktériumok, gombák vagy akár kémiai anyagok, a NanoStrike technológia semlegesíti azokat. Nem is gondolnánk ugyanis, hogy mennyi, egészségünkre és környezetünkre káros mikroszemcse terjed a levegőben. Belélegezhetjük a penészspórákat, polleneket, a poratka ürülékét vagy épp parazitákat. Ezért kiemelkedően fontos, főleg a közös használatú helyiségben, hogy a levegő kiváló minőségű és tiszta legyen.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Légtisztító mohafalat adtak át
  Légtisztító billboard

További hírek ebben a kategóriában

Díjmentes elemek az autód kötele...
A Vajda-Papír újabb gyáregysége
Ismerd meg az elektronikai szers...
Felfrissítenéd a fürdőszobád? Mu...