Hírek
23268 hír az adatbázisban
4 pozitív hatás, amit a paleolit diétától várhatsz (x)
Marketinginfo.hu - 2021-02-17 11:10
Egészségmarketing

Ha már hallottál a paleolit diétáról, akkor te is bizonyára tudod, hogy valaki ezzel kíván fogyni. Pedig a paleolit diéta nem egy fogyókúrás módszer.

Nem azért van ennyi követője, mert mindenki fogyni akar, hanem azért, mert egészséges. Ez az alapja a paleolit diétának. Bár sok tiltással dolgozik ez az étrend, de ez nem véletlen.

Minden olyan élelmiszert kiiktat az étkezésből, ami káros anyagokat vagy felesleges adalékanyagokat tartalmaz. Gyakorlatilag minden modern anyagot száműzünk ezáltal az étrendünkből, így jutunk el a kőkori ember által is fogyasztott ételekhez. Ők főleg húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket, halféléket, magvakat és bogyókat fogyasztottak, és ha mi is így teszünk, sokkal egészségesebbek leszünk.

Ha a modern étrendben megtalálható rengeteg cukrot, gabonát és tejterméket elhagyjuk, tökéletesen megvagyunk nélkülük is. És bár lehet, hogy fogyni nem fogunk, számos előnyét élvezhetjük a paleolit diétának, melyek közül most megnézünk párat.

Növekszik a fizikai és mentális produktivitásod

A sok mesterséges összetevő, adalékanyag és a rengeteg cukor egyáltalán nem tesz jót a szervezetünknek, sőt zavarják annak működését. Ha mindezt természetes alapanyagokra cseréljük az étrendünkben, akkor az így kapott természetes energiaforrást hatékonyan tudja felhasználni a szervezetünk. Egyszerűen hatékonyabb, energikusabb lesz a testünk, ezáltal fizikálisan és mentálisan is jobban fogunk teljesíteni. És ehhez nem kellett nagy dolgokat megtennünk, mindössze elhagytuk a káros összetevőket, és egészségesre cseréltük őket. Szerezd be te is az egészséges alapanyagokat a PaleoCentrumtól, ahol óriási választékból csemegézhetsz. Mindent meg fogsz találni, ami az egészséges, paleolit diétához szükséges.

Szinten tartja a vércukorszinted

A fent említett PaleoCentrumnál sok tésztahelyettesítőt, nem gabonaalapú, gluténmentes kész tésztát is találhatsz. Ez pedig nagyon jó hatással lesz a vércukorszintedre. Ugyanis a magas glikémiás indexű gabonaalapú tésztákat, a rizst és a burgonyát is könnyen száműzheted az étrendedből. Ha ennek hatására stabilizálódik a vércukorszinted, azzal csökkenteni tudod a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ráadásul a stabil, nem ingadozó vércukorszint miatt még csak nem is leszel olyan sűrűn éhes.

Stabilizálja a vérnyomásod

A zsírokban és fehérjékben gazdag, azonban cukrokban szegény paleolit étrend jó hatással van a vérnyomásodra is. A magas fehérjebevitel miatt a paleolit diéta képes akár csökkenteni és stabilizálni is a vérnyomást. Látod, egy újabb bizonyíték arra, hogy miért mondják a paleolit étrendre, a paleo életmódra, hogy kifejezetten egészséges.

Gyors, ízletes és egészséges receptek

Ma már sok paleo szakácskönyv és recept közül válogathatsz. A fent említett PaleoCentrumnál is számos könyvet és magazint találsz a témában. Szerezd be és használd őket!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Népszerű diétafajták, amelyek máig trendinek számítanak
  Diéta 50 év felett? Ezekre figyelj oda! (x)
  Tanácsok az inzulinrezisztencia diétához (x)
  Felejtsük el a drasztikus fogyókúrát!

További hírek ebben a kategóriában

Felismerhetjük a pszichopatákat?...
Így lehet kiválasztani a tökélet...
Mit takar a lézeres szemműtét el...
Hogyan segíthetsz kutyádnak megn...