Hírek
22800 hír az adatbázisban
Fontos a sport szerepe a női vezetők üzleti sikereiben
Marketinginfo.hu + MTI - 2021-02-15 12:32
Egészségmarketing

Kiemelkedően fontos a sport szerepe a női vezetők üzleti sikereiben a Testnevelési Egyetem, az Egyenlítő Alapítvány és az EY által készített kutatás szerint - közölte a Testnevelési Egyetem (TE) az MTI-vel.

A 232 magyar döntéshozó nő megkérdezésével készült. A válaszadók szerint a sportolás számos olyan személyiségvonást és tulajdonságot alakít ki a nőkben, amely munkavállalóként és vezetőként is fontos. A válaszadók mintegy kétharmada emellett úgy véli, hogy a versenysportos múlt előnyt jelenthet egy új állásra való jelentkezéskor - olvasható a közleményben.

Mint írják, a kutatásban résztvevő döntéshozók 84 százaléka sportolt fiatal korában (7 százaléka válogatottként, 33 százaléka versenyszerűen vagy első osztályban, 44 százaléka szabadidős sportolóként) és szinte mindannyiuk (91 százalék) életének része ma is a rendszeres testmozgás. Minden második női vezető legalább heti három alkalommal vagy gyakrabban mozog, körükben a futás és a jóga bizonyul a legnépszerűbbnek.

A fizikai aktivitás pozitív hozadékai között az egészségmegőrzést, valamint annak stresszoldó hatását tekintik a legfontosabbnak a válaszadók.

A tanulmány rávilágít arra, hogy a testmozgás egy nő karrierjének teljes szakaszában kedvező hatással lehet az előmenetelre. A válaszadók kétharmada szerint a nőknek akkor is előnyt jelent a versenysportolói háttér, ha egy új állásra jelentkeznek, mivel az akaraterőt, csapatszellemet és fegyelmet feltételez a pályázóról.

A válaszadók 56 százaléka több mint 10 éve dolgozik vezetői pozícióban, több mint 20 különböző szektort lefedve, 78 százaléka a 40-59 közötti korosztályt képviselve - áll az összegzésben.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tatami, nem csak küzdősportokhoz (x)
  Futóközpont az adidas Runners Budapesttól
  Sporttámogatás a munkáltatóktól
  A reggeli és a délutáni sportolás előnyei
  A magyarok 33 százaléka sportol rendszeresen
  Sportolásra buzdító hatalmas tűzfalfestmény
  A XIXO reklámkampány a hazai sportolókkal
  84 fiatal sportolót támogat a MOL Új Európa Alapítványa

További hírek ebben a kategóriában

Kép: douglas.hu Hogyan sminkelj nyáron? (x)
2022-07-11 11:25
A modern civilizáció egyik népbe...
Védekezzünk hatékonyan az élőskö...
Hogyan mérsékelhető természetes ...
A megfelelő tisztítószerek kivál...