Hírek
22709 hír az adatbázisban
A BorsodChem elnyerte az EcoVadis legmagasabb fenntarthatósági besorolását
Marketinginfo.hu + MTI - 2021-02-15 11:47
CSR

A BorsodChem a 2020-ban végzett fenntarthatósági és vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) tevékenységéért elnyerte az EcoVadis Platina medált.

Ezzel az értékelésben bevont vegyipari és rokon ágazatokban működő vállalatok legjobb 1 százalékába került - közölte a vállalat az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az egyedi módszertannal dolgozó, független EcoVadis nemzetközi minősítő szervezet 160 országban, 200 iparágban mintegy 75 000 szervezet fenntarthatósági tevékenységét elemzi. Elsősorban azt értékelik, hogy egy vállalat mennyire integrálta a fenntarthatóság és a CSR alapelveit az üzleti és menedzsment rendszerébe, beleértve a globális ellátási láncokban szereplő vállalatokat.

Az EcoVadis minősítése a BorsodChem működési alapelveinek, folyamatainak felülvizsgálatán és értékelésén alapul. Az eddiginél is magasabb pontszáma annak köszönhető, hogy a vállalat átfogó fenntarthatósági irányelveket követ, aktívan közreműködik nemzetközi szakmai szervezetek munkájában, és jelentős javulást ért el a fenntartható beszerzés területén - írják a közleményben.

Az EcoVadis komplex és egységes értékelési módszertanának segítségével a BorsodChem fel tudja deríteni az iparág számára mérvadó elsődleges fenntarthatósági kockázatokat, a szabályozási környezet változásait, valamint kiválaszthatja az aktuális fókuszterületeket, és megoszthatja a jó gyakorlatokat - tették hozzá.

A BorsodChem Zrt. a poliuretán műanyagok egyik fő alapanyagcsoportját képező MDI és TDI izocianátok, továbbá PVC porok, valamint speciális vegyi- és alapanyagok egyik vezető európai gyártója. Vegyipari nyersanyagokat biztosít számos iparág, például a járműipar, építőipar, cipő- és ruhaipar, bútoripar, gyógyszeripar és gumiipar számára.

Nyilvános céginformációk szerint a kínai Wanhua Chemical Group Co. Ltd csoporthoz tartozó társaság 2019. évi értékesítési árbevétele közel 1,412 milliárd euró, adózott eredménye mintegy 168 millió euró volt. 2018-ban árbevétele 1,758 milliárd euró, adózott eredménye 443,9 millió euró volt.

A BorsodChem csaknem 3 ezer dolgozót foglalkoztat.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Fenntartható lean szemléletmód
  Eladta lengyel leányvállalatát a BorsodChem
  Újra elismertek a Xerox-ot
  Az árvíz utáni helyreállításban segít a BorsodChem
  Megújult a BorsodChem arculata

További hírek ebben a kategóriában

Az AVON a Nőkért
Idén is plüsshódokkal gyűjt a Tű...
Elkezdődött a Magyar Vöröskeresz...
4 tipp a környezetbarát építkezé...